Det händer mycket i vår sommarstad........

 
Kalmar är en riktig sommarstad. Mycket folk och mycket skoj som händer här under sommarens månader. Gratis musik underhållning varje tisdag och torsdag på Larmtorget. Massor av folk på krogarna runt torget och även många som sitter eller står och lyssnar på det varierande musik utbudet. I veckan kommer Gyllene Tider hit och ger en stor konsert på Fredrikskans vår fotbollsarena i city. Det lär bli massor av folk som vallfärdar dit.
Utöver all musik på olika ställen så blir det olika idrotts evenemang. Dam EM i fotboll pågår i stan, Ironman i augusti samt en hel del annat sportsligt.
 
På Fan Zone på Sveaplan har det under hela Dam EM fotbollen varit en mängd uppträdanden fr scenen. Allt gratis!!! Igår kväll spelade Liverpool fr Norrköping välkända Beatles låtar. Härlig medryckande musik - jag sjöng med för full hals!!!
 
En något suddig bild ...... men men........
 
Olle i bandet som liknar och låter som John Lennon!!
Området kring Fan Zone är så fint dekorerat. Och med gamla Vattentornet i bakgrunden blir det så fint.
Här sitter vi på läktaren och lyssnar på musiken o kollar folket. Spontan fotboll med massa barn pågick framför oss samtidigt. Moa, Jessica, min tomma plats och sambon Bosse.
Samtidigt denna kväll var det stor baluns på fritidsområdet/4H gården Skälby. Benny Andersson med orkester samt Tommy Körberg och Helen Sjöholm gästade vår stad. Biljetterna kostade en hel del så vi valde att tjuvlyssna lite utanför. Var många fler som gjorde detsamma........ Kunde inte se artisterna men dom hördes jättebra och man såg hela publikhavet- dom var många!!!
 
Här mellan trädstammarna kan man se den stora publiken och höra dom finstämda tonerna och vackra sången. Endast en stenmur skiljde oss åt :-) Inga kravallstaket här inte.
Blommor och grödor gror på vår lilla uteplats här hemma. Sniglarna käkade rent på sallad och rädisor- hann plocka lite lite sallad bara. Men persiljan är fin och gräslöken har vi skördat av. Återstår och se om det blir några morötter. En del jordgubbar har vi kunnat äta- men är något djur o käkar på plantorna där med.
Blommorna prunkar som aldrig förr. Härligt med växtligheten...... det ger sån glädje.
 
Så här såg blomlådan ut som nyplanterad den 12 maj i år..........
Så här fint blommar det i samma blomlåda den 21 juli - helt otroligt vilken växtkraft. Vatten o omvårdnad gör blommorna så rikblommande minsann.
 
Idag är en väldigt varm dag. Har pratats om 29 gradig värme under dagen. Redan tidig morgon var det 21 gr här. Blir lite lätt svettigt minsann. Fläktarna går för fullt här och tvärdrag genom lägenheten. Tror inte vi orkar med några större ansträngningar idag.
Lev o njut alla som älskar solen och värmen- jag tar lite siesta!!
 
Kram fr Lotta
 
 

Kommentarer
Postat av: Jessica

Härliga sommaren :)

2013-07-21 @ 12:18:55
Postat av: Eva

Kalmar är verkligen en härlig stad. Bosse har gjort ett lyft med att flytta hit, precis som jag en gång. Ikväll ska Lenas dotter Elisia vara players Escort så då får man hänga tätt intill teveskärmen.
Ha det gott !! Kram Eva

2013-07-22 @ 09:13:46
URL: http://evaspysselsida.blogspot.com
Postat av: Carin Andersson

Vilken fin sommarstad Kalmar verkar vara! Repotage i GT i går om allt som händer där!
Här är sommarvärme, 28 + igår i skuggan, lite väl mastigt för mig, för varmt att sitta vid pysslet. Jag har aldrig sett så prunkande blommor som i år, tomaterna växer så det knakar, får vattna tre gånger om dagen och på kyrkogården är det så vackert. Novemberkaktusarna som är ute på sommarnöje blommar som de har betalt.
Ha de gott i skuggan, sköt om er!
Kram
Carin

2013-07-23 @ 08:25:58
URL: http://xn--pettercarinslillapysselvr-0fc.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0