Bloggtorka

Ja det har verkligen varit tyst på denna bloggen. Inte kännt att det hänt nåt och skriva om plus att kroppen ej mått så bra. Ledvärken är jobbig som bara den...... och då kommer den förlamande tröttheten med. Gråvädret har väl gjort sitt till att det känns just grått och trist. Är nog inte ensam om att känna så.
 
Inga förkylningar, feber och influensor hos oss ännu. Ta i trä!! Och ingen av oss har vaccinerats sig heller. Jag tar medlet ColdZyme varje kväll och har en tro att ev virus ej får fäste hos mig-åtminstone inte förkylningsviruset.
 
Vi var iväg på årsmötet hos Reumatikerföreningen i Kalmar för några veckor sedan. Jag blev åter igen invald som suppleant i styrelsen efter ett sabbatsår. Ska bli kul. Känner för att lägga lite tid och energi på föreningsarbete.
 
Efter årsmötesförhandlingarna föreläste Mats Griph om sig och sitt liv som reumatiker och tränings/tävlingsfantast på cykel bl a. Fokus på det positiva tänket!! "Baragort"
 
I reumatikerföreningen har vi fikaträff första tisdagen i varje månad. Nu i mars var det Våfflor som erbjöds till fikasugna medlemmar. En liten festkommitté dukar borden fint och fixar med inköp och bakning etc.
 
Fint påskpyntat på borden och mycket goda våfflor med sylt och grädde erbjöds till det låga priset av 20 kr. inkl kaffe/te!!  Föreningens studieorganisatör och kassör hugger in.......
 
 
Ett 20 tal medlemmar deltog denna fikaträffen där även information om div kurser lämnades från styrelsen. Trivsamt att komma hemifrån och fika gott ihop med andra och prata bort en stund.
 
 
En flytt har vi åxå varit åskådare till....... ja inte vi som flyttat utan min son. Massa trappor gjorde att varken jag el min sambo kunde hjälpa till med flytten. Det fick friska starka killar och tjejer stå för. Vi kikade lite från bilen då jag ville se lite och vara med på nåt hörn. Flytten gick från Kalmar city till södra delen av stan. Det var dags för större lägenhet och att bli sambo!! Önskar sonen med flickvän all lycka i deras nya lägenhet.
 
Fixade en inflyttningspresent till dom. En större glasurna med blockljus i samt en dörrskylt Home Sweet Home.
 
 
Detta med vad man ska äta till middag varje dag är knepigt. Ibland vet man verkligen inte vad man ska hitta på. Sambon är den som kockar hemma hos oss och han gör det kanonbra. Köttet blir alltid så mört och gott. Baconlindad kycklingfile äter vi ibland för det är så gott. Rullar in kycklingen i ost, senap, bacon och fäster med tandpetare och steker på låg värme under ca 30 min i stekpanna. Såå himmelens gott.
 
Blir lite blandat i detta blogginlägg men så får det bli. Dagarna blir ljusare för varje dag och det är så härligt. Påsken kommer ju i slutet på denna månaden, tidigt i år. Inga särskilda planer för påsken men blir väl lite extra fokus på ägg och sill den helgen och annat gott. Lite pynt får komma fram och nån påskduk i gula toner.
 
 
Önskar er alla en fortsatt härlig mars vecka. Kram Lotta

Kommentarer
Postat av: Carin Andersson

Oh, så fint påskpyntat på er träff och ser så gott ut med våfflor!! Det är för det mesta roligt att vara med en förening, är själv med i RK här i Horred och framför oss har vi ett "Vår-café" efter påsk.

Ja, att hitta på middagsmat är inte alltid det lättaste och ändå har vi ett överflöd att välja mellan....idag blev det morotsstuvning, stekt falukorv och potatis. Imorron pytt i panna, det får bli något som går fort att laga, jag är på gympa på förmiddan och maken ska till tandläkaren i Mölndal, hinner precis hem för att svänga ihop pytten....

Idag hade vi full vinter när vi vaknade, nu har det mesta töat bort, lika bra det....

Ha en fin vecka och ta hand om er!
Kram, Carin

Postat av: Evas pyssel

Trevlig tillställning med läckra våfflor. Sådana möten vill man gärna gå på. Visst det har varit lite segt och trist på sistone. Det grå vädret har hängt som ett lock över huvudet. T började jobba för drygt en månad sen. Det blev ett långt avbrott efter allt kretande i hans ljumskbråck. Nu är det i alla fall bra. Sen blev vi förkylda och är fortfarande lite hängiga. Men det repar sig säkert när solen kommer fram med lite Dvitaminer. Scrappar en hel del , virkar och stickar. Det finns alltid något att sätt i händerna här.
Ha det gott .Ses framöver. Kram Eva

2016-03-08 @ 22:40:08
URL: http://evaspysselsida.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0