Avsluta det gamla och välkomna 2016

Jag tycker det är lite vemodigt med nyår på nåt sätt. Ett år ligger bakom oss och ska summeras. Somligt var jätteskoj, vädret var sådär, krämporna många osv........ Fast det som har varit går ju ett att göra nåt åt utan det man kan förändra eller göra bättre - är ju det vi har framför oss.
Vi hade bokat bord på en av stadens restauranger för att äta gott denna årets sista dag 2015. Men först ville vi få en skymt av det pampiga fyrverkeriet som tidningen Barometern bjuder kalmarborna på varje nyårsafton kl 17 vid slottet.
 
Storslaget och väldigt vackert är detta fyrverkeri. Under 10 min är det mycket färger, guldkaskader och fruktansvärda knallsmällar, men oohhh så fint.
 
 
På Table 20 avnjöt vi den goda nyårsmiddagen. Som vanligt tog jag filoinbakad chevre som förrätt. Den smälter i munnen, helt otroliga smaker!! Sambon åt vitlöksbröd med aioli till förrätt.
 
 
 
Min huvudrätt blev Fläsknoisette med sauterade grönsaker, klyftpotatis och beasås. Väldigt mört kött och välsmakande. Sambon valde Fläskfilé på planka.
 
 
 
Mätta var vi men en dessert lockade trots allt så vi delade på glass med chokladsås. En kall avslutning!!
 
 
 
På väg till bilen efter restaurangbesöket passerade vi detta söta hus som är så fint pyntat med ljusslingor. Tidningen Kalmarposten har sin expedition här, på Jenny Nyströms gränd.
 
Körde en runda genom Kalmar city men det var tämligen lugnt och stilla denna kväll överallt. Hann hem och se de sista minuterna av Grevinnan och betjänten på tvn. Traditionsenligt visas ju detta varje nyårsafton "As every year"
Vår kväll blev lugn, musikprogrammen på tvn var många denna kväll. Elvis, Brolle, Boppers, Gyllene Tider levererade massa härliga tongångar.
Tolvslaget från Skansen i Stockholm vill jag se och i år läste Malena Ernman dikten Nyårsklockorna, och det gjorde hon bra tycker jag.
2016 har startat och ett helt nytt år ligger framför oss. God Fortsättning på nya året!!
 
Kram Lotta

Kommentarer
Postat av: Anne-Lie

Önskar dig ett Riktigt Gott Nytt År. Fyllt med massor av glädje och positiva saker.
Kram!

2016-01-02 @ 16:08:41
URL: http://www.skaparrgladje.blogspot.com
Postat av: Evas pyssel

Vilken läcker middag. En bra krog den där.Ibland önskar jag att vi skulle åka in till stan lite oftare och gå och äta. Men det blir inte så ofta.
Vill önska er ett riktigt Fint och bra år 2016. Just nu har vi bara sjuka runt omkring oss så vi får hoppas att det "ljusnar" framöver.
Kram Eva

2016-01-05 @ 15:02:03
URL: http://evaspysselsida.blogspot.com
Postat av: Carin Andersson

God fortsättning på det nya året!

Har haft svårt att kommentera för det vill inte "fastna", få se om det lyckas nu....

Så mycket trevligt ni varit ute på och så god mat på nyårsaftonen, alltid skönt att äta ute på restaurang, det blir inte ofta här.....

Mycket fint ni tillverkat och sålt!

Ha det gott och ta hand om er! Kram, Carin

2016-01-17 @ 06:53:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0