Blandad kompott i snöiga januari

 
Oj va länge sedan jag skrev nåt på bloggen. Dagarna bara flyter på och veckorna går fort. Trots att jag enbart hållit mig inomhus i flera veckor nu. Snön och därmed halkan i kombination med svårighet att ta på mig rejäla skor isolerar mig. Har ömma sår på fötterna som ej vill läka, och trycka ner ömma, snedvärkta reumatikertår i skor är AJ AJ AJ. Har alltid på mig sandaler med öppna tår - året runt om det är barmark. Men nu ligger snön där vit på marken.
 
Man får sysselsätta sig inomhus helt enkelt. Har rensat lite bland kartonger/förvaring för hantverk. Så skönt och få ordning på detta. Plockat i ordning bland en del papper och fixat ny pärm för 2016 års räkningar o fakturor, 
 
Julen är bortplockad, tar sin lilla tid med alla juldukar, tomtar, köksgardiner mm. Allt ska tillbaka till sina  vanliga platser. Rätt skönt när det är klart. Julgranen på balkongen var det sista som vi tog bort.
 
Vårfräscha gardiner fick det bli i köket.  En längtan efter våren finns där allt- men det dröjer dessvärre.
 
 
I måndags föll ny snö igen. Vi hade barmark under några dagar faktiskt. Uteplatsen inbäddad i ett lager snö till förtret även för katten som ogärna går ut nu.
 
 
Skickade efter en massa hobbyprylar från Panduros rea. Är rena julafton när allt packas upp ur lådan. Mycket scrapgrejer  blev det till julkort tändsticksaskar mm. Och skaparlusten väcktes till liv igen........
 
 
De första julkorten för år 2016. Riktigt kul och skapa med nya papper och cut outs bilder med snögubbar och tomtar.
 
 
Här är ett collage på en del av årets nytillverkade julkort. I nuläget är 33 st julkort färdiga. Snacka om att vara ute i god tid till årets julmarknader som är i nov-dec.
 
 
Hittade en liten bit gul lera och tillverkade några lussekatter. Dessa blev limmade på små tändsticksaskar. Har totalt i år redan dekorerat 50 st små tändsticksaskar med olika motiv. Gott att ha på lager.
 
 
I bara farten blev några större tändsticksaskar altrade. Går alltid åt såna stora bordsaskar med juliga motiv.
 
 
Självklart måste man ha nåt gott att fika ibland. Säsong för semlor nu, så det fick det bli en dag här hemma. Älskar mandelmassa - ja det andra med såklart!!
 
Igår åkte min hobbylera fram och det blev 15 st små tomtar tillverkade. Ska tillverka några till idag med. Skönt o ha sånt färdigt åxå inför hösten då den riktiga tillverkningen drar igång igen.
En fortsatt skön januarivecka önskar jag er alla.
 
Kram från Lotta

Kommentarer
Postat av: Eva

Du är ju så himla flitig Lotta. När sommaren kommer kan du ta det med ro och ta semester från julgrejer. Då sitter vi andra där och anstränger oss att få till några julkort.
Nä jag är ingen älskare av vintern heller. Kallt, halt, och begränsad framkomlighet. Vägen är nu så smal med snövallar på sidorna så t.o.m. Ajax tycker det är jobbigt . Och så dundrar stora stockbilar förbi ibland. T började jobba i måndags men när kvällen kommer har han lika mycket jobb hemma med att snöslunga och skotta. Nä det ska bli skönt när våren kommer.
Ha det gott. Kram från Eva

2016-01-20 @ 17:25:12
URL: http://evaspysselsida.blogspot.com
Postat av: Anne-Lie

Trevlig Helg!

2016-01-21 @ 21:51:47
URL: http://skaparrgladje.blogspot.se/
Postat av: Carin Andersson

Så mycket fint du handlat på rea och så fina saker du tillverkat, bra att vara ute i god tid!
Fettisdagen i dag men det blir ingen semla idag, är inte så förtjust i mandelmassa fast det går ju ner....
Ha en fortsatt bra vecka och ta hand om er!
Kramar, Carin


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0