Blomsterglädje

Länge sen jag skrev men händer tyvärr ej så mycket att skriva om. Har lagt massa energi på att besöka ögon mottagningen på sjukhuset sedan februari. Då började infektionen och sen kom såret i samma öga. Hela mitt synfält är suddigt. Ser att det står t ex människor framför mig men ser inte deras ansiktsuttryck. Att läsa i tidning, på tvn eller på datorn ställer till problem. Blir trött som bara den av att se suddigt hela tiden.
 
Men igår tog vi oss iväg till Blomsterlandet för inköp av olika sommarblommor att plantera i krukor och lådor. En varm dag och ännu varmare i växthuset såklart. Vill ha massor för det är ju så fint med blommor. Men kan inte lägga en förmögenhet på bara blommor. Men notan blev på drygt 600 kr ändå.
 
 
Så fina olika blomstergrupper dom visade som inspo.......... vill ha vill ha!!
 
 
 
Vår kundvagn fylldes på hela tiden, petunior tagetes, lobelia, stjärnöga, fuschia, kopparstarr, pelargoner, snöflinga - ja listan blev lång.
 
 
Projekt plantering påbörjad hemma på altanen. Alltid lecakulor i botten för växterna vill ej ha det blött om fötterna
 
 
2 gummikrukor med blandade blommor i. Petuniaplantorna var rätt små men lär växa till sig.
 
 
Stjärnöga i 2 olika lila toner samt lila petunia. Märks att jag gillar lila! Penseer i bakgrunden
 
 
Köpte plocksallad i en box o planterade i balkonglåda. Hoppas kunna skörda en hel del sallad under sommaren. Har tidigare sått sallad i pallkrage men den åts upp av sniglar innan jag ens hann smaka den.
 
 
Lite mer blommor: hängpetunia i ampel och småblommiga gula penseér. Och svenska flaggan vajar i vinden.
 
Önskar er alla en härlig Pingsthelg. Vi har inga planer utan tar dagarna som dom kommer. Orken får styra.
Kram Lotta

Kommentarer
Postat av: n Andersson

Så mycket fina blommor ni köpt och planterat på er uteplats, håller med om att det är så härligt med blommor! När man åker för att handla så vet man till slut inte vad man ska ha, det blir så mycket att välja på....
Hoppas verkligen att du får hjälp med ditt öga, det låter inte så vidare att inte kunna se personerna tydligt! Tänker på dig!
Ta hand om er båda två , kram, Carin

2016-05-14 @ 22:07:59
Postat av: Anita

Visst är det underbart med blommor. Man köper o köper o får aldrig nog. Fyllde på i lådor och krukor både hemma och vid stugan nu i helgen. Planterat även havtorn buskar. Spännande om de tar sig. Men jag hör ljudet ute på veranda taket. Regn o åter regn. Det behövs hela veckan!Ses snart,då får vi diskutera mera. Kram Anita

2016-05-15 @ 23:05:19
Postat av: Evas pyssel

Det kommer att bli jättefina planteringar när de växt till sig. Nu kom ju regnet också och sen hoppas vi att solen sätter fart på växtligheten.
Tomatplantorna står fortfarande i uterummet här men nu får de faktiskt flytta ut. Hoppas minusgraderna håller sig borta.
Ha det gott. Kram Eva

2016-05-16 @ 10:08:08
URL: http://evaspysselsida.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0