Fika bör man...... och mysigt är det åxå!!

Vem tackar nej till en fika!!!
Det är ju både mysigt och gott och ett avbrott från det vardagliga eller vad man nu håller på med. En enkel fika på hemmaplan med en god kopp te och några knäckemackor eller tillsammans med sin käresta eller vänner på ett kondis eller café med nåt sött att äta - är inte fel.
 
Vi tog en tur till Mörbylånga i helgen och besökte det gemytliga cafeet Ölands Söderbönor. Vi har besökt det några gånger bl a i somras på en musikkväll i deras trädgård. Här serveras soppor, mackor, bakad potatis, pajer, bullar och div goda kakor. Dom har fullständiga rättigheter så en öl eller glas vin till dom som önskar det.
 
Här sitter jag, nöjd och glad över att få andas lite ölandsluft!!
 
 
Klart jag var nöjd med denna supergoda varma macka. Skinka, fetaost, purjolök, tomat och ost på toppen. Hembakat supergott surdegsbröd och en fräsch sallad därtill. Mums!!
 
 
Mysigt inrett café med en liten butiksdel med inredningsprylar samt en stor trädgårdsservering sommartid. Se mer på http://www.oland.com/foretag/olands-soderbonor-cafe-butik/
 
 
Sambon hamnade på foto minsann, djupt koncentrerad av att äta. Tillgänglig lokal till cafédelen- inga trappor. Och gott om parkering precis utanför. Caféet ligger i ena hörnet av torget, så lätt att hitta dit.
 
 
Igår var vi på fikaträff och medlemsmöte i Reumatikerföreningen Kalmar. Då fikade vi gott på dessa Påskbakelserna (rulltårta, grädde och persika) Vännerna Anita och Åsa deltog bland flera andra.
 
 
Trivsam samvaro med fika en gång i månaden. Kul och träffas och prata bort en stund och glömma värk och elände just för stunden. Här ser medlemmarna väldans bekymrade ut - men det är dom inte. Råkade bara knäppa av kortet just så. :-)
 
 
I helgen blev altangolvet inoljat rejält. Behövs göras varje vår. Ännu inga trädgårdsmöbler framtagna eller blommor planterade. Men det kommer - vädret skiftar ju verkligen fortfarande från riktigt varmt väder till regn och blåst o svala temperaturer.
 
 
Annars tillbringas mycket tid på att besöka ögonmottagningen på sjukhuset. En infektion är nyligen behandlad och läkt då börjar andra problem i samma öga. Sår på hornhinnan med svår värk o sveda i ögat. Ny behandling med andra droppar massa gånger per dag och återbesök titt som tätt.  Man blir trött........
Eller så är det provtagning, besök hos diabetesläkaren, fotvård eller tandläkare, röntgen eller annat för sambon. Vi har att göra liksom.
 
Ha det bäst, kram Lotta

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0