En helg i Malmö

Vi tog oss ner till Malmö under helgen. Skulle fira en 50 åring och en 25 åring. Min sambos syster har fyllt 50 år och hennes son fyller 25 år framöver. Så vi träffade "tjocka släkten" i lördags kväll under trivsamma former.
Men på väg ner till Skåne stannade vi till i Bräkne Hoby och en hobby/scrapbutik där. Jag hade fått vetskap om denna butik av vänner och som den hobbynörd jag är ville jag kolla in sortimentet. Har länge kollat efter hyfsat bra priser på cellofanpåsar till julkort och det fanns i denna butiken.
Men blev en del mer inhandlat. Så mycket fina papper, dekorationer, stämplar, band, dekorationstillbehör i form av blommor, klistermärken, charms mm det finns i den butiken. Bra service av kunnig ägare till butiken fick jag med. Sånt gillas!!
 
 
 
En del av det som köptes hos Kias butik. Glitterlim i flaskorna till höger, fina mönster på papper, rött band med prickar, rosor och blad, dubbelhäftande tejp mm
 
 
 
På kalaset bjöds det på exotisk planka med gott kött, frukter, potatissallad, bröd och div andra godsaker. Några åt lax och räkor med tillbehör.
 
 
 
Sambons syster bor på Ön i Limhamn på 6e våningen med denna underbara utsikt från deras lägenhet. Vyn över solnedgången med Öresundsbron i bakgrunden är helt ljuvlig. Kunde inte sluta titta på denna vyn så länge det var ljust ute.
 
 
 
Här sitter jag och myser med lilla söta Alma!! Vilket charmtroll. Hon gick från famn till famn- alla ville gosa med henne. Det är min sambos systers hund.
 
 
Söndagen började vi med en hotellfrukost på Scandic som vi bodde på. Yoghurt och smörgås, ägg och en kopp te - ungefär som frukosten hemma. Pallar inte med prinskorv, bacon och sånt till frukost. Gott var det i alla fall.
 
 
 
Styrde sen bilen mot Mobilia- ett stort köpcenter med 110 butiker!! Sånt finns inte i Kalmar, jo köpcenter finns men inte med så många butiker. Panduro Hobby lockade på mig!! Blev lite inköpt där med såklart.
 
 
 
Vy inifrån Mobilia, smidigt med att hitta där. Bra med hissar och rulltrappor och fri parkering i garaget. Hit lär vi återkomma.
 
 
 
Vi lämnade ett regnigt Malmö bakom oss och färdades över de skånska slätterna och hemåt Kalmar!
 
 
 
Stannade till i Bromölla på Bellas Place med denna häftiga 50 tals inredningen. Wow vilken miljö och restaurang!!
 
 
Denna häftiga soffan fanns på Belas Place. En gammal 50 tals bil är den gjord av säkert. Häftigt!!
 
 
Så här ser Bellas Place ut och man ser restaurangen tydligt från E22:an. Väl värd ett besök, och maten var god åxå.
 
 
I slutet på denna veckan startar Skördefesten på Öland. Fredag, lördag och söndag är det mängder med folk som far runt på ön och handlar matvaror av skilda slag, ser på konst och olika hantverk, äter gott och träffar folk och bara har det underbart mysigt av allt det Öland erbjuder denna tid på året. Vi åker över och ser oss omkring på lite olika ställen. De orangea pumporna lyser upp hela ön tillsammans med höbalar och marschaller.
 
Ha en skön septembervecka, kram fr Lotta

Kommentarer
Postat av: Anonym

Alltid lika roligt att läsa din blogg 😍👍🏻 Bra 👍🏻kram Carina

2015-09-22 @ 12:43:44
Postat av: Evas pyssel

Vilken häftig resa till Malmö. Roligt att du stannade hos Kia. Hon har verkligen ett rikligt sortiment. Måste komma ihåg Bellas Place. Där vill jag också fika.
Kram Eva

2015-09-22 @ 22:55:15
URL: http://evaspysselsida.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0