Ölandsutflykt och mer pyssel

I lördags på Alla Helgons dag styrde vi bilen mot Öland tillsammans med några vänner. Lite soldis men ändå skönt väder med 12-13 gr i luften. Naturen är ju så vacker nu när trädens löv skiftar i vackra färgtoner.
Målet var Strandnära i Stora Frö där det vankades fika i mysig miljö.
 
Även entrén in till Strandnära var pimpad i höstens färger.
 
Eftersom det var vid lunchtid så tog jag en smarrig räksmörgås med hembakat ekologiskt bröd.
 
 
En liten sötsak fick plats i magen i form av en Snickerskaka
 
 
Soldiset lättade allt mer på Öland och levererade en blå himmel - en fin bakgrund till löven i orange/gult.
 
Har skrivit det förut och skriver igen; har ni inte besökt Strandnära förut gör det nu!!! Öppet varje lörd-sönd kl 12-17. Hembakade läckerheter och soppa med bröd erbjuds. Allt är ekologiskt. Söder om Färjestaden i byn St Frö. www.strandnara.com
 
 
När vi kom hem satt vi oss i köket och rullade mängder med lerkulor i olika färger. Gick undan när vi var så många. Ovärderlig hjälp för mig att kulor av lera finns färdigrullade. Utifrån kulorna formar jag kroppar, skägg o luvor mm till mina tomtar.
 
 
En av Årets nyheter: handgjord tomte i en glaskula. Fin att hänga i ett fönster t ex. Hoppas att kunderna kommer gilla dessa.
 
En väldigt speciell trädrot jag haft liggandes i många år. Nu äntligen blev det nåt av den!! Sambon sågade av lite utskjutande grenar o tog bort lite lös bark. 15 st tomtar är det på roten. Så himla fin att placera vid t ex en öppen spis med nån lykta intill. Ska med till julmarknad framöver.......
 
 
Har även tillverkat ett gäng lussebullar i lera. Även gjort flugsvampar. Dessa kan man pynta sin adventsljustake med eller någon julgrupp kanske. Bara att släppa loss fantasin. Går dock ej att äta dom!!!
 
Söndag den 8 nov har vi vår första hantverksmarknad för året. I Oskarshamn Folkets Park kl 10-15. Reumatikerdistriktet arrangerar. Vi som säljer våra alster är alla medlemmar i någon av länets reumatikerföreningar. Varmt välkomna!!
 
Kram Lotta Tomtemor

Kommentarer
Postat av: Evas pyssel

Strandnära är ett läckerställe. Det var ett tag sedan vi var där. Så perfekt att du satte vännerna i arbete. Säkert tyckte de att det var roligt att bidra. Det är mycket pill med dina fina alster.
Kram Eva

2015-11-02 @ 17:01:56
URL: http://evaspysselsida.blogspot.com
Postat av: Evas pyssel

Glömde säga....trädroten är ju helt fantastisk . Vilken julprydnad ! Kram igen

2015-11-02 @ 17:02:49
URL: http://evaspysselsida.blogspot.com
Postat av: Anne-Lie

Tomtar och lussekatter, snart är det dags att baka riktiga lussekatter. Du är så flitig med allt ditt julpyssel.
Kram!

2015-11-03 @ 22:24:50
URL: http://www.skaparrgladje.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0