Wings for life löpartävling

I söndags var vi och kikade och hejade fram alla drygt 2300 löpare som sprang loppet Wings for Life World Run i Kalmar och på Öland. Ett lopp där alla startavgifter går till ryggmärgsskadade personer och forskning kring dess bekymmer. Detta är ett lopp som springs på flera olika platser i världen samtidigt. Samma starttid på samtliga platser. Tror loppet gick i 13 länder.
Finns ingen bestämd sträcka man springer utan man jagas av en följebil som kör sakta i början ca 15 km/h och sen ökar farten ju längre den kör. Så fort följebilen kommer ikapp en löpare är man ute ur tävlingen.
Den som hann längst i söndags var en kille i rullstol som hann drygt 6 mil innan bilen var ikapp honom.
 
 
Sonens tjej deltog i loppet och han hejade på henne med hemmagjord flagga!!!
 
 
Starten var på Stortorget mitt i centrum sen sprang alla mot Ölandsleden och Ölandsbron. Mycket folk kantade vägarna och hejade ivrigt på alla löparna.
 
 
Här kommer följebilen som jagar samtliga löparna. Den startade en viss tid efter att löparna lämnat torget.
 
 
Vi körde över till Öland för att ev kunna följa loppet från Ölandssidan med. En del av bron var avstängd för löparna så det gick i sakta mak över bron. Hann verkligen kolla på utsikten!!!
 
 
Här står det helt stilla i bilkön på högbrodelen. Jättefint väder med en sol som värmde och en blå härlig himmel. Mycket bättre än det regnrusk som var på Valborg och 1a maj.
 
 
Passerade en hel del löpare som var på Ölandsbron. Strax efter bron var en efterlängtad vätskekontroll för löparna och bussar stod och hämtade upp de som blivit passerade av följebilen.
 
Tyvärr var en del vägar avstängda i Färjestaden så vi såg inte så mycket av loppet på Ölandssidan. Men vi följde rapporteringen på webben en hel del åxå.
Blev en glasspaus i Färjestaden för vår del innan vi ställde oss i kö för färd hem till Kalmar igen. Det var vid påfarten till bron det blev köer. Väl uppe på bron flöt trafiken på bra igen.
En kul söndagsutflykt helt spontant blev det i solskenet.
 
Ha en härlig vår vecka. Sägs kunna bli upp mot 17-18 gr varmt under onsdagen.
Kram från Lotta

Kommentarer
Postat av: Anne-Lie

Utsikten från bron var det inget fel på, skönt med fint väder.
Kram!

2015-05-06 @ 19:51:34
URL: http://www.skaparrgladje.blogspot.com
Postat av: Ekenäsliv

Taaaaack söta du för dina fina värmande ord!
Hoppas att du mår bättre idag med.. Men nog är det tur att vi fortfarande får gå på kontroller ändå, det känns ju tryggt.
Va rädd om dig!
Kram Anna

2015-05-07 @ 09:29:47
URL: http://www.ekenasliv.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0