Blomsterfägring

Äntligen for vi iväg och köpte blommor till vår altan och uteplats. Känns som om vi är de sista som köper plantor denna våren. Men är nog inte så. Vi brukar plantera runt halva maj månad. Och vädret har ju varit och är väldigt skiftande.
En tur till Blomsterlandet blev det och där fanns en hel del och välja på.
 
Blommor och ännu mer blommor. Petunior som växer i en pelare var häftigt.
 
 
Sambon körde vagnen och jag lastade på blomma efter blomma. Blev de traditionella blomsorterna såsom Pelargon, Hängpetunia, Tagetes, Lobelia, Flitiga Lisa, Marguerite, Stjärnöga, Petunior.
 
 
 
 
En stor urna planterad med Flitiga Lisa, Stjärnöga, Petunia o Lobelia. Litet vattenbad till fåglarna och en betongpumpa som prydnad.
 
 
 
Ampel med hängpetunior i en härlig lila-vit färg. Har 2 såna här amplar vid altanen. I bakgrunden den stora rhododendron busken som är full av knoppar. Helt gudomlig när den blommar snart.
 
 
 
Den långa balkonglådan planterad med Stjärnöga, Petunior och Lobelia. Ser lite tomt ut nu men blommorna kommer växa till sig och breda ut sig. I lilla urnan är det Pelargon, Petunia och Lobelia. Och grodorna på rad!!!!
 
 
På vindskyddet pryder två härligt röda pelargoner och den hängande katten sin plats. Liten färgklick behövs även här!! Elgrillen under skyddet, än har vi inte grillat denna våren.
 
Sambon stod och planterade under gårdagen mellan regnskurarna. Hann plantera en kruka sen gå in för regnet strilade ner. Ut igen och plantera....... tills nästa regnskur kom. Jädra skitväder. Jag passade på och ta foton när det var uppehåll. Men nu så pryder blommorna upp vår altan och uteplats. Massa kärlek och pyssel och vatten kommer vi ge dom under sommaren.
 
En härlig långhelg önskar jag till er. Kram från Lotta
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0