Sommarmarknaden i Algutsrum

Gårdagen bjöd på fint soligt väder så vi bestämde oss för en tur till marknaden i Algutsrum på Öland. Denna marknaden är alltid fredagen efter midsommar och är tämligen välbesökt. Folk vallfärdar hit till denna populära marknad.
Marknaden har anor sen sent 1700 tal. Då var det främst handel med kreatur och hästar såklart. Inte som dagens tingel tangel - även om det finns mycket bra saker att handla med. 1840 tillkom en marknadsdag även på höstkanten och den pågår allt jämt den med. Första fredagen i oktober är höstmarknaden.
 
På marknadsplatsen finns 38 st röda gamla marknadsbodar. Dom används varje år. Här säljs bl a olika lotterier från lokala föreningar samt en hel del hantverk av olika slag mm. Dessa marknadsbodarna används även på den årliga julmarknaden i december som anordnats de senaste åren.
 
Massa, massa folk mitt på dagen. Marknadsbodarna syns i bakgrunden på båda sidorna av fotot.
 
 
Att gå på marknader är ett folknöje. Träffa folk man känner, köpa lotter, handla såklart, åka karusell om man känner för det osv. Obligatoriska marknadskaramellerna följer nog med många hem!!
 
 
Det ena fältet var fullt med parkerade bilar. Fanns 2 stora fält till och det var köbildning till dessa p platserna. Tror aldrig jag varit med om så mycket folk på denna marknaden.
 
 
Kände mig som en packåsna!!! Bra med rullator på flera sätt. Kunde ta en del av det vi köpte på min rullator.
 
 
 
Blev en del inköp. Sambon fyllde på strumpförrådet, 15 par för 100 kr! Kryddor, servetter, plastpåsar i mängder, jordgubbar, ja det blev sötsaker fr Mariannelunds karamellkokeri samt kokostoppar som smälter i munnen - smaskens till en kopp te.
 
 
Trötta i benen och en sagolik värk därtill efter att ha stampat runt på marknaden körde vi hemåt. Tog det lugnt under eftermiddagen och sambon förberedde marinad till grillköttet. En grillad köttbit är ju så gott och hör sommaren till.
 
Trevlig helg, kram från Lotta

Kommentarer
Postat av: Evas pyssel

Oj oj vad ni spenderade. Det är kul att gå på marknad. Vi åkte till Orrefors marknad igår och den var betydligt mindre. Godisstånd fanns där som tur var .Och rökt korv m.m. som ju hägrade för mannen. Idag strålar solen och då härjar vi runt i trädgården. Vi gillar det.
Kram Eva

2015-06-28 @ 12:40:16
URL: http://evaspysselsida.blogspot.com
Postat av: Carin Anderssson

Ja, det är roligt att gå på marknader, här blir väl att besöka Björketorps marknad nu i juli. Hoppas bara på fint väder då.
Så mycket trevligt ni handlat, det går att göra fynd!
Nu börjar det fina sommarvädret, härligt att sitta på altanen nu i kväll, svalare, är ingen älskare av höga temperaturer....
Ha en fortsatt fin vecka, ta hand om er! Kram, Carin

2015-06-30 @ 21:14:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0