Musik i sommarkväll

Vi hade fått en inbjudan till ett musik evenemang i Karlslunda kyrka (Påryd) några mil från Kalmar. Tre musiker från Mörbylånga på Öland skulle denna kväll bjuda på en blandad kompott i form av visor, andligt och allsång. Lite stillhet och ro samt en och annan eftertanke i det kyrkliga rummet behövs i en uppskruvad vardag lite då och då.
 
Huvudsångaren under kvällen var Tony Strandberg, en kille vi lärde känna genom hans uppträdande på Reumatikerföreningens 40 årsjubileum för några år sedan. Har sen hört honom och hans orkester spela på lite olika tillställningar.
 
Tony sjöng låtar av Ulf Lundell, Cornelis mfl. Dom flesta låtarna känner man till och sjunger med i såklart. Vid pianot Lena Marcusson.
 
 
En ung kille: Max Svanhall spelade saxofon. Bla Amazing Grace - den låten ger mig rysningar i hela kroppen.
 
 
Tankarna flödade fritt medan tonerna ljöd i kyrkan. Utanför sken solen bland trädens kronor. Lite regn hade kommit tidigare under kvällen........
 
 
När vi kom ut från kyrkan möttes vi av denna regnbågen, så fin och så vacker. Vi såg regnbågen hela färden tillbaka mot stan igen.
 
 
Stannade till vid gästhamnen i Kalmar där bryggdansen fortfarande höll på. Även här syns regnbågen på himmelen över alla segelmasterna.
 
En trevlig kväll, kul och komma iväg lite. Tillbringar ganska mycket tid hemmavid då lederna värker en hel del och orken ej alltid finns med mig i allt jag egentligen vill göra. Uppskattar desto mer när vi verkligen kommer iväg och upplever eller gör nåt kul.
Musik ger glädje och att sjunga är alltid skoj. Nu under sommaren är det mycket olika musikevenemang runt omkring i vår stad och på Öland. Alltifrån stora konserter med dyra entréavgifter till enklare gratisspelningar på nåt torg el på nån pub.
Växlande väder idag med ömsom sol och regn, blåser rätt rejält med. Regn behövs dock för det är torrt i markerna.
 
Kram fr Lotta

Kommentarer
Postat av: Evas pyssel

Det är så fint med alla dessa musikevenemang på sommaren. Ja annars också. Nu längtar vi efter Diggiloo och sen får vi se. Du har väl inte glömt att köpa biljetter till Christmas night i år ? Det är nog tryck efter Magnus i år med. Han syns ju mycket.Gulligt med hälsningen vi fick.Han har ju många att kommentera hos, så vi får väl känna oss lite priviligerade.
Ha det fint. Kram Eva

2015-07-09 @ 15:21:36
URL: http://evaspysselsida.blogspot.com
Postat av: Carin Andersson

Så mycket trevligt ni är ute på, farsen verkar väldigt rolig och med sådana skådespelare kan det inte bli annat!
Musik i kyrkor är också fint att sitta och lyssna till. Det är min farfars hemtrakter, han kom från Mortorp och i släktforskningen fanns Karlslunda med och även Påryd.

Ha en fortsatt fin sommar!
Kram och ta hand om er!
Carin

2015-07-12 @ 12:18:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0