Ännu en julmarknad avklarad

Igår 2a advent var det dags för den traditionsrika julmarknaden på Skälby i Kalmar. En marknad i gammeldags stil där flera föreningar/organisationer samarbetar. Studiefrämjandet, Kalmar Folkdanslag Kalmarsundsdansarna, Lions, 4H gården står som arrangörer och hela Skälby sjuder av liv denna dagen. Försäljare, hantverkare, lotteristånd,  mat och fika, dans kring granen och tomtebesök står på programmet. Och folk kommer i massor dit.
Vi hade vårt försäljningsbord i stora huvudbyggnaden inomhus i värmen i skydd från den kraftiga blåsten som rådde denna dagen. Fast det var 10-12 plusgrader ute!!
 
Allt på den röda bordsduken är vårt hantverk. Detta är dom grejer vi hade kvar efter tidigare julmarknader. Kändes lite utplockat men fanns många fina saker kvar till hugade kunder.
 
 
Vi delade det stora bordet med Camilla och Annika från Riddarens lek o spel. I rummet stod även Cissi med dottern och sålde bl a betonggrejer, hembakat, tavlor mm. Ett glatt gäng som har trevligt tillsammans.
 
 
Kalmar Folkdanslag har sin julmarknad på samma våningsplan som där vi var. Dom har mest olika lotterier, hembakat och enriskransar. Dom säljer även adventsfika i ett angränsande rum.
 
 
I rummet bredvid oss såldes smycken, honung och keramik.
 
 
Vy från vår plats bakom vårt bord. Folk trängdes i dörröppningen för att komma in till oss. Stundtals var det tjockt med folk på julmarknaden. Väldigt välbesökt alltså.
 
 
Här är vi, tomtemor och tomtefar vid vårt bord. Och även Camilla o Annika kom med på bilden i ena änden.
 
 
Det såldes många av mina handgjorda tomtar i hobbylera. Det är kul att dom uppskattas och säkert pryder dom ett o annat tomtelandskap eller runt pepparkakshus eller kanske pryder middagsbordet till jul. Sålde lite av varje av det övriga hantverket och vi är nöjda.
Även på nedre våningen i huvudbyggnaden stod det utställare med div hantverk och annat. Ute på gården hade Lions sina vagnar med lotterier. 4H gården anordnade ponnyridning mm och Kalmarsundsdansarna höll till i sina egna lokaler i en annan byggnad på Skälby där dom sålde lotterier och fika samt att det fanns inbjudna hantverkare hos dom åxå. Även Katthemmet hade öppet och visade sin verksamhet.
 
Detta var årets sista julmarknad för vår del. Idag är vi trötta och slitna. Värken sitter i rygg, ben o fötter och huvudet är seg som kola. Men det är ju så skoj att träffa folk och vara iväg och visa hantverket och få sälja lite. Så allt slitet med tillverkning och allt kring säljandet uppvägs av den sociala biten och få uppskattning för de alster vi tillverkar.
 
Kram från Lotta

Kommentarer
Postat av: Evas pyssel

Vad roligt att det gått bra för er och att ni kan plocka ner era saker och vara nöjda med resultatet. Det är verkligen mycket fint ni har och jag är så glad för de saker jag har köpt av er.
Nu får ni pusta ut . Synd att du missade Magnus, det var en helt underbar show, som vanligt.
ha det gott !! Kram Eva

2015-12-07 @ 16:38:17
URL: http://evaspysselsida.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0