3 e adventsmys och julbord

Tiden rusar fram i december känns det som. Redan 3e advent i helgen som passerat. Dessutom Lucia med sina tärnor och stjärngossar och skönsång.
Vi drog en runda till Västerslät gårdsbutik i lördags för en lunchfika. Så lugnt där och fint adventspyntat. Mycket fin inredning att se och köpa samt inte minst allt ätbart som finns att handla med sig hem.
 
God macka och en liten gobit av choklad unnade jag mig.
 
 
 
Och både jag och granbocken hamnade på bild utanför entrén till gårdsbutiken i Västerslät.
 
 
Söndagen den 13 dec började vi med frukost framför tvn till Luciaprogrammet. Finstämda toner ljöd i morgonstunden. En fridfull start på dagen. Julskinkmackan med Jonnys senap smakade extra gott denna dag!!
 
HSB områdets styrelse inbjuder varje år till gemensamt julbord för bostadsrättsinnehavarna. Eller vi själva egentligen som betalar detta genom att några kronor avsätts varje månad till div aktiviteter. Brukar vara trivsamt och så blev det i år trots byte av lokal för julbordet. I år välkomnades vi till vår lokala stora fotbollsarena GFA= Guldfågeln Arena.
 
Inte varje dag som röda mattan är utrullad för mig, så gällde ju att passa på och bli förevigad!!
 
 
 
Från stora panoramafönster såg man hela fotbollsarenan. Riktigt mäktigt var det. Har aldrig sett fotboll här eller varit på arenan innan.
 
 
 
Sambon fotar stora lobbyn medan jag fångar honom och de gröna fälten vid Tyska Bruket på bild!! Fin vy här på 3e våningen
 
 
 
All julmat skulle på plats innan vi hungrigt tog oss an sillen, äggen, laxen, julskinkan och allt det andra!! Mycket mat var det och väldigt gott det jag åt. Orkade endast med en omgång av maten. Tog inte ens av det varma. Men lite Ris a la malta fick plats i magen som efterrätt.
 
 
 
En del av alla de fint uppdukade borden där vi satt. Vita dukar och julröda servetter och julstjärnor på borden och goda grannar - ja ja - kring oss.
 
 
 
Efter all julmat tog vi oss en runda runt stan för att se alla fina ljusdekorationer som pryder vår fina stad i jultider. Larmtorget är helt otroligt vackert med all belysning i träden. Olika färger på husfasaderna här  bidrar åxå till ett positivt intryck.
 
 
 
Stortorget byter namn till Domkyrkotorget under advent och jul. Här står även en ståtlig gran och mindre julgranar i en liten "skog" tillsammans med några isbjörnar med belysning i. Kalmars Stadshotell syns i bakgrunden.
 
 
 
Att färdas igenom Slottsallén och denna vackra stjärnhimmel är så vackert. Kalmar är en förtjusande stad!!
 
10 dagar till julafton är det nu. Inget och stressa upp sig för tycker jag. Blir ju julafton hur eller hur. Vad gör väl det att inte köket är skurat från golv till tak eller att alla kakor inte är hembakade osv. Stressa ner och andas lugnt. Ingen tackar dig för att du sliter ut dig. Va rädd om dig för det finns bara en som är precis som DU!!
 
Kram från Lotta

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0