Mer mat och musikquiz

Mat äter vi varje dag som regel och mat är ju gott. Behövligt för att kunna fungera som människa. Nej detta är ingen hälsoblogg och ska inte handla om näringsinnehåll och räkna kalorier osv.
 
Vår favoritrestaurang på Öland, Strandnära Eko BoB och vandrarhem i St Frö hade sin sista öppetdag för säsongen i söndags 9 aug. Så vi bokade bord och ville få en sista njutning av deras vällagade goda mat än en gång. Vi har ätit där massor av gånger genom åren och nästan alltid ätit samma maträtt!! Man håller sig ju till säkra kort och sånt man gillar mycket.
Att all mat är ekologisk och kommer från närproducenter på Öland eller från fastlandet ger ett stort plus. Maten har otroligt höga smaker. Kunnig engagerad kock gör sitt till åxå.
 
Strandnäras klassiker: lågtempererad timjangris på surdegsbröd med klyftpotatis och kryddig bea samt grönsaker. Otroligt fint upplagt och man äter ju med ögonen med sägs det..........
 
Till maten drack vi ekologisk fläderdryck. Flaskan syns i bakgrunden på bilden ovan. Så frisk smak och pärlande gott. Vi njöt av varje tugga av den supergoda maten. Köttet var så mört och grönsakerna krispiga.
Restaurangen är öppen under skördefesten på Öland 25-27 september. Då serveras deras erkänt goda pumpasoppa bla.
Är man fikasugen kan man besöka Strandnära i St Frö under varje helg under hösten. Allt hembakat och ekologiskt och väldigt mysig och ombonad miljö. Tips från mig om du bor i närheten!! Se mer på www.strandnara.com
 
 
 
Igår kväll for vi iväg på en inbokad kul grej tillsammans med sonen och hans flickvän. Vi hade bokat plats på en musikquizkväll på Kläckeberga lantcafe några km från där vi bor. Ämnet för kvällen var "Sommarhits".
Vi började med att avnjuta en god pajbuffe med sallad, dressing och bröd. Pajerna var grekisk ostpaj, köttfärspaj och kycklingpaj. Riktigt gott var det.
 
Visst ser det gott ut? En del av oss orkade äta betydligt mer än detta (min tallrik) men karlar behöver ju mer energi!! Väldigt gott var det i alla fall.
 
Sen skulle geniknölarna gnuggas!! Vilken melodi är detta? Vilket album låg denna låten på? Vad hette artisten som sjöng denna låt? Vilket land kommer denna gruppen ifrån? Vilket år var denna låt en hit? osv.........
Vi kompletterade varandra bra vid bordet, då vi är i olika åldrar och har olika musiksmaker. Ungdomarna kunde moderna låtar och sambon och jag de lite äldre melodierna. Riktigt kul hade vi och sjöng med i låtarna och gjorde "moves" till vissa schlagerlåtar. Såg säkert kul ut när vi höll på men det bjuder vi på.
 
 
Här syns en del av vårt formulär med svaren. Vild gissning på en del låtar blev det. Och vårt lagnamn var "Singing Four" för vi sjöng ju för full hals!!
 
Efter halva Quizen blev det fikapaus med god kaka och chokladbit, kaffe el te. Vilket smakade otroligt gott det med. En bensträckare sen körde vi igen. 34 låtar fick vi höra och gissa på med följdfråga på varje låt. 70 poäng kunde man få totalt och vi skrapade hop 47 poäng. Ja ja viktigast är ändå att deltaga och ha kul.
Mycket som anordnas på Kläckeberga lantcafé även under hösten. Program ej helt klart än. Men kika in på www.klackeberga.se och se vad som händer. Brukar va berättarkvällar, quizkvällar mm.
 
Ha de gott i solskenet kram Lotta

Kommentarer
Postat av: Ekenäsliv

Mmmm, ser verkligen supergott ut!
Å, tack fina du för dina ord, de värmer så <3
Vilka härliga sommarminnen du delade med dig av, tack!
Kram Anna

2015-08-12 @ 23:55:12
URL: http://www.ekenasliv.se
Postat av: Carin Andersson

Så mycket god mat du bjuder på, blir riktigt hungrig så här på morgonen! Och så mycket roligt ni är ute på, riktigt synd att man inte bor på den sidan Sverige.......men det går inte att få allt.

Ha en fortsatt fin vecka, ta hand om er! Kram, Carin

2015-08-13 @ 07:59:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0