Härliga maj är här!!

Så har vi äntligen kommit till månaden Maj. Vårmånaden maj är verkligen efterlängtad. April blev ju betydligt kallare än vanligt. Alla har längtat efter värme och sol och prunkande blommor i skog och mark och i trädgårdar.
 
Givetvis ska våren hälsas välkommen rejält och vad är väl bäst? Jo ett rejält Valborgsmässobål eller Majeld som vi säger åxå. Bränna upp gammalt skräp och hälsa Våren välkommen är en fin tradition. Även om jag inte själv har besökt majeldar varje år. När jag växte upp minns jag att på Valborgsmässoafton fick man ta på sig vår-jackan eller vår-kappan för första gången. Man skulle va fin då :-) Oftast frös man i den tunna jackan/kappan - men det fick man stå ut med minsann.
 
Vi tog en tur runt stadens olika majbrasor detta året. Började vid Bergaviks badet där en av stadens fotbolls klubbar anordnade arrangemanget. Olika lotterier, chokladhjul, servering, sång underhållning och tal stod på programmet. Utsikten över Kalmarsund och Ölandsbron var gratis!! En fin mysig plats för detta publik dragande arrangemang.
 
Maj elden vid Bergaviks badet.
 
Spela på chokladhjulet är kul. Tyvärr ingen vinst denna gången.
 
På Värsnäs tänds elden ute på en flotte i havet. Flera kanotister paddlar ut till flotten och tänder på riset med facklor. Så himla fint och se på detta. Frilufts främjandet arrangerar.
 
Dom övriga eldarna vi såg denna kväll var redan nedbrunna nästan. Dom tändes tidigare på kvällen, då det riktar sig mest till barn familjer. Bra tänkt. Men mysigast med majeldarna när det börjar skymma. Kvällen var lite kylslagen så vinterjacka på gällde!!! Inga tunna vårjackor här inte..........
 
Igår fredag var det marknad i Nybro, ca 3 mil västerut från Kalmar. Gå på marknad är en gammal tradition det med och kul tycker jag. Alltid blir det nåt handlat. Nåt onödigt oftast!!! Folkvimlet är skoj, folk går verkligen man ur huse denna dag. Marknaden är mitt inne i Nybro city, på Stortorget och angränsande gator.
 
Fullt med folk och full kommers........
 
Ingen marknad utan munkar!! Älskar vaniljmunkarna, så det fick bli några såna med hem till fikat.
 
Teaterkonfekt från Mariannelunds karamell kokeri följer gärna med hem åxå. Mums va gott det är!!!
 
Blev lite nyttigheter åxå: plastpåsar, strumpor, prickigt band till mitt pyssel, petunior till mamma. Man blir rätt nöjd efter att ha gått och tittat på allehanda saker. Mycket kommer tillbaka i vart o vartannat marknadsstånd. Men det är en folkfest och lite småtrevligt trots allt.
 
Det formligen exploderar av grönska ute i naturen nu när lite mer värme kommit till vår del av världen. Man ser dag för dag hur björklöven spricker fram än mer. Syren bladen formligen vecklar ut sig. Vitsippor och blåsipporna breder ut sina blom mattor så vackert ute i naturen. En underbar tid.
Nåt som jag gillar mycket är när japanska körsbärsträden blommar i sin rosa färg. Gudomligt vackert.
 
Detta vackra träd är i närheten av där jag bor. Kan inte se mig mätt på detta underbara träd. Öppna era ögon och se på allt det vackra omkring er- fånga in det och bevara det i minnet och glädjs åt det.
 
Önskar er alla en underbar fortsättning på denna VÅRLIGA MÅNAD MAJ!
VårKram fr Lotta

Kommentarer
Postat av: Jennie

härliga brasor du fått se på!
Jag håller med, tivolikonfekt är ju så gott och körsbärsträden är ju underbart fina det är ju synd att de blommar så kort tid!
ha en fin kväll.
Kram Jennie

Postat av: Carin Andersson

Så fina majbrasor ni fick se, tjusigt med den ute i vattnet!
Det är väl roligt att gå på marknad, alltid är det något man ska ha som man behöver och något som man bara måste ha....
Härligt nu med allt som spricker ut, knopparna bara blir större och större.

Ha en fin vecka, sköt om er!
Kram
Carin

2013-05-06 @ 05:58:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0