Besök x 2

Då har vi haft besök hos oss och det är bara kul. Sonen med flickvän från Stockholm är på besök i hemtrakten och kom till oss en heldag. Dom hade varit utomlands på semester och visade massa foton på allt kul dom upplevt. Denna dagen ville vi se oss omkring lite och styrde bilen norröver.
 
Den idylliska köpingen Pataholm blev ett stopp. Regnet vräkte ner under färden men blev uppehåll så pass att vi kunde fika utomhus nere på strandängen. Fint med småbåtarna vid bryggorna och utsikten över Kalmarsund. Blåste dock kalla vindar så vi huttrade en del.
 
 
 
Så här fina brevlådor har man i Pataholm!!! Så mysigt kring det lilla torget och alla gamla byggnader. Finns ett mysigt fik med hembakat att njuta av om man vill det. Vi styrde sen kosan mot Timmernabben. Kollade in den gamla hamnen där båtarna gick till Borgholm förr i tiden.
Givetvis var vi tvungna att besöka Råsnäs konfektyr och inhandla div gotter där........ Såna gottegrisar som vi är dessutom. Brända mandlar, teaterkonfekt och fudgen slank ner lätt......
 
 
Se så glada dom är när dom shoppat loss!! Bosse handlade mest-men det är mitt gotter åxå.
 
Blev ett besök på Gabriel keramik åxå. En positiv överraskning då man blandat in massa annan fin inredning än bara deras egen keramik. Fanns otroligt mycket fint att titta på - men man ska ha plats med grejerna åxå. Men fina present tips såg vi.
 
 
Denna söta groda satt på en hylla och såg alldeles bedårande charmig ut - men jag lät den sitta kvar trots att jag älskar grodor!!
Lite mat ville vi självklart äta denna dag så vi tog oss till Öland och Strandnära i St Frö. Där serveras helt otroligt god vällagad ekologisk mat. Alla hade vi längtat efter Fläskfilé toasten dom serverar här. Köttet nästan smälter i munnen, potatisen krispigt god och bea såsen smakar gudomligt mmmmmmmm. Brödet är ett ekologiskt surdegs bröd som är fantastikt gott. Vi njöt i lugn och ro i den fina miljön och lät maten smaka och uppfylla alla våra sinnen.
 
 
Här är den goda Fläskfilén toasten- rekommenderar den verkligen. Men passa på restaurangen är bara öppen till den 12 aug. Varje dag kl 16-22 är det öppet fram tills dess.
 
Sonen och jag avslutade dagen tillsammans genom att lyssna på Christer Sandelin på Larmtoget. Många av hans gamla slag dängor framfördes på ett musikaliskt medryckande sätt. Sonen gillade nog och återse en del av sin gamla hemstad och uppleva gamla minnen. Trevligt var det och jag njöt enormt av hela dagen tillsammans med dom jag gillar allra mest.
 
Besök nr 2 återkommer jag till i nästa inlägg. Ha de gutt alla goa människor, kramis Lotta

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0