Att skördefesta lite grann på Öland

 
Hela helgen eller ända sen i onsdags pågår Skördefesten på Öland. Den 21a skördefesten är det visst. Hela ön sjuder av liv. Många byar slår upp lador och div skjul och säljer allt från ätbara produkter till konst och hantverk. Pumpor lyser orange överallt - detta är skördefestens främsta symbol. Och folk köper pumpor i mängd, både till prydnad och till mat. Pumpasoppa ska va gott, har aldrig testat tyvärr.
 
Vi tog en runda över till Öland under fredagsen vid lunchtid. Ingen direkt trafikrusning över bron just då. Styrde kosan söderut med destination Örtagården i St Frö. Utöver Örtagårdens sortiment med kryddor marmelader, gelè. tesorter mm så fanns en del andra försäljare på plats.
 
Betongkonst från Bromölla. Jättefina saker som dessa damer tillverkar. Köpte en betongbåt med rostigt segel ifjol av dom.
 
 
Häftigt med rostiga gamla verktyg ingjutna i betongen. Och kolla in de söta igelkottarna........
 
 
 
Sambon Bosse med en tomte som är tillsågad med en motorsåg. Gäller och ha tungan rätt i munnen när man sågar....
 
 
 
Några av alla pumpor som säljs under Skördefesten
 
 
På Eriksöre bygata kunde man anlita en Pumpa taxi om man nu skulle köpa stora mängder hehe
 
 
 
I Eriksöre finns även gamla bilar,  traktorer och så dessa fina motorcyklar med tillhörande husvagn att beskåda.
 
 
Mycket konst som visas och säljs på Skördefesten. Denna tavlan med båten gillade vi, men vi köpte den inte.
 
 
Däremot köpte jag denna filur. En Dårfink!! Så charmig och alldeles underbar. CAP keramik har gjort denna.
 
 
 
Parkerade cykeln vid mjölkpallen......  Nää vi satt oss ner på en bänk längs med Eriksöre bygata och kollade på folkvimlet. Ännu mer folk blev det framåt fredagskvällen då det är Konstnatt alltid på denna fredagen och öppet på de flesta ställena till midnatt eller längre.
 
 
 
Tips till Fars Dag i nov. Slips och kalsonger i betong hehe. Gäller att va kreativ.
 
 
Jag orkade inte besöka fler ställen denna dag så vi for hem och tog det lugnt. Glad över att jag orkade komma iväg över huvudtaget efter allt jag drabbats av i sjukdomsväg detta året. Vi köpte god Ölandsost med smak av Calvados, flädercider, prydnadspumpor och Dårfinken - det räckte gott.
 
Snart är det oktober månad och mer julpyssel ska jag hinna med framöver. Tiden rusar fram mot julmarknader och utställning i november månad.
 
Kram från Lotta

Kommentarer
Postat av: Eva

Det är så jättetrevligt med skördefesten på Öland. Vi åker ju alltid iväg med ett kompisgäng både konstnatten och lördagen. sen lagar vi mat tillsammans av inköpta produkter. Men vad hände !!!!!!! Jag blev dunderförkyld och fick vidriga hostattacker. Mannen snorade också. Så det blev ingenting för oss. Så himla ledsamt. Nu börjar vi komma igen och Öland finns kvar så vi får vi ta en egen skörderunda endera dagen.
Vilka bra köp och roliga ni gjorde.
Ha det gott. Kram Eva

2017-10-01 @ 11:47:48
URL: http://evaspysselsida.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0