Ölands Skördefest

I helgen pågår Ölands Skördefest över hela ön. Under 19 års tid har skördefesten varit den sista helgen i september varje år. Började i mindre skala men nu flödar evenemangen över ön. I stort sett varje liten by anordnar nåt. Lokala konstnärer öppnar sina hem och ateljeér. Gårdsbutiker säljer potatis, lök, morötter och pumpor i mängder. Massa hantverkare visar och säljer sina alster och massa andra aktiviteter pågår i dagarna fyra.
För invigningen är alltid på torsdagen i Årets by- som en kommitté utser året innan. I år var Färjestaden Årets by och invigningen gick av stapeln på hamnplanen där.
 
Pumpor = skördefest. Denna skapelse fanns i Eriksöre bygata och här odlas enorma mängder pumpor som säljs under helgen och till halloween.
 
 
 
Denna coolingen stötte vi på i Eriksöre åxå...... hej va det går!!!  "Ska hem på en kopp kaffe innan mjölkningen tar vid"
 
 
Stenmuren pyntad med olika pumpor. I bakgrunden konstutställning av lokala konstnärer.
 
 
 
Dessa roliga fåglarna från CAP keramik fanns i Eriksöre i en lada. Var sugen på och köpa..... men avstod. Visste ej vart jag skulle placera en pippi!!
 
 
Mycket folk i rörelse i skymningen på fredagskvällen. Fram till kl 01.00 var det fullt hålligång här. Hela bygatan sjuder under folkfesten.
 
 
Mycket fina inredningsdetaljer i betong fanns att beskåda och köpa. Detta barbord med pall var riktigt fint.
 
 
En fin höstplantering på ett brickbord. Ögat och själen får verkligen sitt lystmäte med allt fint som finns att beskåda under denna helgen.
 
 
Måste ju visa detta odjur som låg och tryckte lite i skymundan på Eriksöre bygata. En riktig best, en hungrig filur tydligen........  kreativt skapat åxå!!!
 
Sambon och jag började vår fredag kväll på Ölands köpstad i Färjestaden. Åt en god middag och lyssnade lite på ett lokalt dansband som hade skivsläpp just denna dag. Sen mötte vi upp min son och drog till Eriksöre. Blev några timmar där och sen en runda söderut till Mörbylånga och kika på några hantverkare.
Sen var vi nöjda och åkte hemåt. Skulle ju åka en runda även under lördagen. Se mer i nästa inlägg!!
 
Soliga värmande kramar i slutet på september (27/9)
Lotta <3
 
 

Kommentarer
Postat av: Evas pyssel

Vilken härlig helg det har varit. Man är liksom uppfylld av alla skapelser och upplevelser på Öland. För att inte tala om inspiration som man tagit till sig. Såg jättelånga köer från Öland idag när vi varit på barnbarnsfotboll i Kalmar. Nu lever vi på dessa glada minnen ett tag.
Kram Eva

2015-09-27 @ 18:24:16
URL: http://evaspysselsida.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0