Ölands Skördefest del 2

Även under lördagen styrde vi bilen mot Öland och skördefesten som pågick för fullt. Denna dagen tänkte vi åka en bit norrut på ön. Redan när vi kom över bron började bilköerna norröver mot Borgholm så vi valde att köra österut och åka den betydligt lugnare östra kustvägen. Lite mindre trafik och vackra omgivningar med strandängarna ner mot Östersjön, eller radbyarna där ladugårdarna ligger utmed vägen och boningshusen skyddade innanför.
 
 
Bild tagen från bilen. I sakta mak kör vi norröver på östra sidan av Öland. Massor av husbilar såg vi denna helgen.
 
 
Första stoppet blev i Lindbyboden på mellersta Öland. En mysig butik med hantverk, lite ätbart o en liten fikahörna i en underbar miljö. Tomtar á la Lindbyboden!! Och kloka ord.
 
 
Fin ampel och fina korgar med de obligatoriska pumporna. Hos Lindbyboden.
 
 
Även jag fastnade på bild inne i Lindbyboden bland allt fint som såldes här.
 
 
 
Hamnade sedan i Kalvhagen i Södvik där man kunde åka med detta fordon. Häxan hade koll bredvid :-)
 
 
Även Mamma Mu fanns att beskåda i Kalvhagen och barnen kunde hoppa i hö. Vi avstod dock!!
 
 
I hönshuset pågick konstutställning med tavlor av bl a Ulrica Hydman-Wallin- känd glaskonstnär mm.
 
 
Efter intag av middag vid Sandviks kvarn gick färden söderut mot Ekerum och den stora mat- och hantverksmässan där. Dessa underfundiga strutsar med namn och beskrivning av personlighet fick mig att le gott. Ingalill Kolping heter hon som tillverkar dessa.
 
 
Hur söta är inte dessa goa ugglor/fåglar? Sågs på Ekerum - svenska Slottsmässor arrangerar och många av hantverkarna åker runt på julmarknader på olika slott under nov-dec.
 
 
Tomtarna som Bromma Keramik tillverkar påminner i stil lite av de tomtar jag tillverkar i lera. Fina är dom.
 
 
 
En man som figursågade smått ,smått i trä ........ vilket pilljobb!! Helt otroligt vad man kan göra.
 
 
Massa blommor och bär såldes på Ekerum. Dessa fina bollkryss bl a. Sommarblommorna har gjort sitt nu, dags att byta ut till ljung mm.
 
 
Köer och ännu mer köer..... Tog en stund att ta sig in på parkeringen på Ekerum och även ut därifrån då trafiken nästan stod stilla på väg 136. Även på Ölandsbron stod det stilla när vi åkte hem. Men en bit ut på bron började trafiken flyta på igen. Ett sagolikt fint väder lockade mängder av folk till Öland denna helgen.
 
Snart är september månad slut och vi välkomnar oktober. Höstmånaden då löven gulnar allt mer och faller från träden. Jag ska verkligen försöka sätta fart på tillverkning av tomtar. 8 november är min första hantverksförsäljning för i år.
Kram från Lotta
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0