Besök från Skåne

Under några dagar har vi haft besök från Skåne. Min sambos båda systrar och liten hund har varit hos oss. Mycket prat och fikastunder hör till. Några utflykter likaså. Och vädret var kalasfint hela tiden minsann. Även om vi nu kommit in i oktober månad så har solens strålar värmt oss gott.
 
Vi kunde sitta ute på altanen och ta en gofika!!
 
 
I fredags åkte vi till Öland och Algutsrums marknad. Massa folk i solskenet även om vinden ökade en del under tiden vi gick där. Blev lite shopping av div nödvändigheter :-)
 
 
Hunden Alma blev lite förvirrad av allt folk o alla ben som trampade runt henne, så matte Carina stoppade hunden i sin handväska och där satt Alma fint.
 
 
 
Fyllda munkar eller pariserbullar - goda är dom med vaniljkräm i alla fall. Säljaren fick fylla på hela tiden!
 
 
 
Syskonskaran är samlad vid Gårdby kafé o lanthandel för en skön stund i trädgården där. Och Alma är med oss såklart.
 
 
Jag satt precis under ett kastanjträd. Tog en bild rakt upp bland bladverket och mot den blå himmelen.
 
 
 
Var även nere en sväng till hamnplanen i Färjestaden. Tog denna bild över ett solglittrande Kalmarsund.
 
 
 
Jag fick hjälp med att rulla kulor av hobbylera som sen ska bli tomtar och vättar. Vi pratade och rullade kulor i flera olika färger. Skönt och få den hjälpen - underlättar enormt för mig. Och vi kvinnor kan ju både babbla och rulla kulor samtidigt hehe!!
 
 
 
Lilla Alma låg så snällt i vår hundkorg (min mammas hund är hos oss ibland) hon är så charmig och pussig av sig lilla hundvalpen.
 
 
Vi var även en sväng till Västerslät gårdsbutik. Här finns massa fin heminredning utöver allt det ätbara man kan köpa med sig hem. Denna lönn har börjat skifta i flera färger. Hösten är otroligt fin på så sätt och luften hög o klar dessutom.
 
 
Avslutar med ett boktips: Köpte denna boken på Algutsrums marknad av Laurentsio Pettersson. Han var med i tv dokumentären "Mot alla odds" för några år sedan. Ett gäng funktionsnedsatta personer färdades från kust till kust i Afrika igenom jobbiga terrängförhållanden. Laurentsio är född och uppvuxen i Rumänien under dåliga förhållanden men adopterades till Sverige.
Han skriver i boken om sin uppväxt och hur det var att komma till Sverige. Att vara funktionsnedsatt och vad det innebär i samhället. Han skriver även om hur han jobbar som föreläsare, fotomodell och författare mm. Han åker gärna ut och föreläser för olika grupper och arbetsplatser i hela Sverige. Mitt tips: läs boken!!!
 
Kram från Lotta  

Kommentarer
Postat av: Anne-Lie

Vilken trevlig helg ni haft. Så söt lilla vovven är i mattes handväska. Och det bästa av allt var ju att du fick hjälp med rull-kulning.
Kram!

2015-10-04 @ 16:41:58
URL: http://www.skaparrgladje.blogspot.com
Postat av: Carina

Så härliga dagar vi hade ☺️😎☀️tack än en gång 💞 kram

2015-10-05 @ 11:06:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0