Första julmarknaden i år

Igår var det premiär för deltagande på julmarknader detta året. Den årliga julmarknaden i Sinnenas park vid Länssjukhuset i Kalmar hölls i sedvanlig ordning i halva november. Parken var fint pyntad med ljusslingor och en stor gran. Lions gula försäljningsbodar var på plats, liksom stora tält och marknadsknallar. Olika hantverk och div delikatesser såldes. Jag o sambon och några utställare höll oss inomhus i värmen istället. Var rejält blåsigt ute så besökarna ville in i värmen o dricka glögg och det gynnade ju oss.
 
Lottas Hantverk - allt upplockat på vårt bord. Sambon är delaktig i tillverkningen han med även om jag tillverkar allt som görs i hobbyleran.
 
 
Allt rymdes inte på bordet så tog även en byrå till utställningsyta.
 
 
Min lilla enkla uppbyggnad av jultomteby!! För att visa hur man kan göra med tomtarna och pepparkaksgubbarna mfl. De små svamparna och lussekatterna hade en strykande åtgång. Fina att dekorera adventljusstakens mossa med eller i en blomstergrupp.
 
 
Strid ström av besökare under flertalet timmar. Många köpte glögg o pepparkaka och lotter där avkastningen går till skötseln av Sinnenas Park. Denna bild tagen från min plats bakom vårt bord!!!
 
 
Här står Lions utlånade gula bodar på rad med div alster som säljs från bodarna.
 
 
Lite extra mysig stämning när mörkret faller i Sinnenas Park
 
 
Gänget från socioterapin på GR kliniken (fd långvårdsklin) som håller i julmarknaden.
 
 
Vi är mer än nöjda med försäljningen igår. Så tacksam över att kunder vill handla av oss och gillar de saker vi tillverkar. Den sociala biten att komma ut och träffa massa trevliga personer är halva grejen såklart. All tid vi lägger på tillverkningen av alla alster- då jobbar vi i ensamhet. Jag jobbar alltid vid köksbordet. Sambon sågar och skruvar och målar allt trä i cykelboden el utomhus.
Tröttheten är förlamande idag och värken rätt rejäl i lederna. Blir vila och ta det lugnt nu. Kanske måste tillverka lite mer alster av olika slag med. Packa om en del hantverk inför nästa julmarknad om drygt en vecka. Då i Kåremo bygdegård norr om Kalmar, den 22 nov kl 15-18.
 
Kram från Lotta

Kommentarer
Postat av: Evas pyssel

Så roligt att det gick bra för er. Det såg verkligen fint ut. Är ledsen att jag inte kunde besöka dig där, men läget för mannen här hemma är inte rikigt OK.Hoppas på en förbättring snart. Ser fram emot att fästa dina fina lussebullar på mina julkort.
Vila dig nu så ses vi om inte förr på söndag. Kram Eva

2015-11-16 @ 12:40:09
URL: http://evaspysselsida.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0