Blöt Valborg

Valborgsmässofirandet blev en aning blött här i Småland- Åtminstone vid kusten - här i Kalmar med omnejd. Regnet strilade ner. Trist värre för är ju betydligt skönare med uppehållsväder och gärna lite värme i luften. Men finns inget dåligt väder heter det ju. Många paraplyer och regnställ togs nog fram igår kväll.
 
Vi började vår Valborg med att äta en bit mat på Rasta. Bra mat, fräscha lokaler, bra service och smidigt med parkering utanför dörren (handikapp parkering).
 
Jag åt en snitzel med stekt potatis o sås, sallader från salladsbordet. Sambon åt en pepparfärsbiff med tillbehör. Mätta och nöjda åkte vi en runda för att se någon majeld.
 
 
 
Vi höll oss kvar i bilen vid Bergaviksbadet där ett majbål tänts. Som synes regnar det rejält men elden kämpar på och brinner fortfarande. Lotterier, fika, körsång och tal av landshövdingen stod på programmet.
 
 
Fin vy med Ölandsbron i bakgrunden. Tänk om det varit lite värme o solsken här!! Väldigt fint här vid Bergaviksbadet soliga dagar.
 
 
Vi körde till ett annat ställe som tände elden först kl 20. Här på Ängö ser man Ölandsbron från söder. Dom fick fyr även på denna elden trots all väta som föll uppifrån.
 
Att dom inte märkt att husen är byggda snett på Varvsholmen!!!! Här finns många flotta dyra bostäder på fd Kalmar Varv. Finns en hel del arbetsplatser där med plus ett gym. Denna bild fotad från Ängö av mig som nog höll kameran helt galet :-)
Vi såg många som huttrade i kylan och regnet. En del var klokt klädda men många var tunt klädda. Paraply var ett säkert kort denna kväll. Skönt och komma hem och in i värmen sen.
Idag 1a maj och det regnar konstant. Mörkt och grått. Ingen demonstration heller för vår del. Var många år sen jag deltog. När sonen var liten satt han i mitt knä- jag satt i rullstol då. Exmaken var fackligt aktiv inom LO och då var vi alla med i demonstrationståget. På den tiden gick man från Folkets Hus till Folkets Park med musikkår och drillflickor i täten. Tal, musik, karuseller, lotterier mm i Folkets Park och massa massa folk.
 
Idag går man till Larmtorget mitt i stan och där hålls talen. Säkert en del folk på plats men inte som det var förr.
 
Maj månad här- en riktig vår månad. Mer grönska och mer blommor, en härlig tid.
Ha de gott kram Lotta

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0