Mer trevligheter och galej

När ångan är uppe kör vi lite till. Händer så mycket kul under sommaren och har jag orken med mig så ger vi oss iväg och upplever nåt skoj. Behöver inte vara några stora evenemang eller kostsamt. Det enkla är nog så trevligt.
Våra vänner från Vetlanda var på semester på Öland under veckan så vi passade på att ses en del.
Ett besök på Gårdby café och lanthandel fanns på "att göra-listan". Detta omtyckta och välbesökta café ligger på Ölands östra sida ca 3 mil från Kalmar. Se mer på www.gardbylanthandel.net
 
I denna byggnad fanns förr en gammal lanthandel och inredningen nu är lite gammeldags som en gammal lanthandel. Mycket gott att välja till fikat och massa godsaker att köpa med hem från lanthandeln samt från inredningsaffären och klädbutiken som ligger bakom huvudbyggnaden.
 
Solen öste sina solstrålar över oss denna dag så vi satt i trädgården och intog vår fika.
 
 
I denna annexbyggnad finns klädförsäljningen bl a.
 
 
Tog en ost o skinkmacka plus en päronpaj med hallon o grädde - var vid lunchtid ju :-)
 
 
Körde ner på liten byväg i närheten av Gårdby- Nedre Ålebäck heter det. Aldrig kört den lilla vägen. Låg en badplats här o massa fritidshus. Fin lugn och stillsam miljö. Ingen massturism här inte!!
 
 
Vårt fredagsnöje är som alltid en sväng till logdansen mitt i stan. Streaplers spelade denna kväll och folk kom i mängder för att höra och dansa till detta band som spelat så många år. Dom är populära fortfarande. Jag har gillat och lyssnat på dom i massa år. Vi lyssnar ju bara utanför logen och kollar på allt folk. Det är ett kul nöje!
 
 
I Kalmar invigdes under veckan Gustav Vasa bänken. Hela 222 m lång är den. Får plats många rumpor på den bänken. Finns vid stenmuren intill södra kyrkogården ganska nära Kalmar Slott och i närheten av Kalmarsunds badet. Mäktig sak!
 
 
Igår kväll 18 juli intog giganterna Per Gessle och Marie Fredriksson dvs Roxette vår stad och ortens centrala idrottsplats Fredriksskans. Nästan 15 000 biljetter var sålda. Kvällen var fin, stilla och ljummet. Så mycket folk inne på arenan och vi var väldigt många som befann oss runt området och i båtar på fjärden intill. Ljudet var bra så det hördes vida omkring. Partystämning deluxe liksom.
 
Vi stod på Ängö med bilen och hörde låtarna mycket bra. Och det var fler än vi som synes. Domkyrkan och gamla vattentornet i bakgrunden. Välkända siluetter i vår stad.
 
Idag vilodag för min del, känns i kroppen när man är iväg på lite roligheter. En allsångskväll på Öland lockar ikväll - vi får se om vi ger oss iväg.
 
Njut av sommaren och ha det gott alla bloggläsare, kram från Lotta
 

Kommentarer
Postat av: Evas pyssel

Ni tar verkligen vara på möjligheterna som bjuds i sommar. Det är rätt. Ni har ju nära i stan. Vi har varit på Öland på vår L&Gtur och på torsdag blir det Diggiloo. Ska bli kul. Dessförinnan måste vi göra lite nytta med vårt hus. Måste. Fortsätt att roa er så mycket du har ork till.
Kram Eva

2015-07-19 @ 21:18:36
URL: http://evaspysselsida.blogspot.com
Postat av: Carin Andersson

Det känns som man själv varit med på allt trevligt ni upplevt! Härligt!

Hoppas ni får en fin vecka, lagom värme. Här kom regn i kväll, tror det var välbehövligt för det var nog torrt. Men nu kommer väl de där sniglarna fram igen...inte roligt att plocka....

ta hand om er! Kram, Carin

2015-07-19 @ 21:50:08
Postat av: Anne-Lie

Så många fina utflykter ni gör hela tiden.
Sommarkram!

2015-07-20 @ 22:20:35
URL: http://www.skaparrgladje.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0