Blandad kompott - marknad, musik och kalas!!

I helgen som gick var det marknad i Kalmar. Den hålls i centrala city på lite utspridda platser. Dels på Sveaplan och dels på Larmtorget och omkringliggande gator. Tivolit höll till vid köpcentrum Baronen. Denna marknaden har alltid varit så här utspridd. Vissa år har både Stortorget och Larmtorget inhyst massa marknadsknallar och hela Storgatan bestått av marknadsstånd där olika affärer lyft ut sina varor till försäljning. Tivolit har haft olika platser genom åren. Ingen stor marknad detta, utlovades 200 knallar men så många var dom inte.
Vi tog en runda på Sveaplan och bland marknadsstånden där. Inte så värst mycket som lockade men blev några inköp.
 
Mycket kläder och en del krims-krams såldes som alltid på marknader. Vårt fina gamla vattentorn syns i bakgrunden. Där är det bostäder idag!!
 
I helgen var det dubbelkalas då både min syster och hennes dotter firade födelsedagar. 20 år skiljer mellan dom dock. Systerdottern firades i Nybro hos hennes svärföräldrar. Där bjöds på god fika i uterummet. Allt som bjöds var hembakat utan socker, gluten och var laktosfritt. Kul och testa hur allt smakar utan det raffinerade vita sockret och vetemjölet.
 
Kakor uppdukade. Chokladbollarna var gjorda på fikon och mycket välsmakande. De övriga kakorna var precis lika goda. Saknade faktiskt inte sötman ett dugg.
 
 
Systerdottern Jessica som fyllde år och som bakat allt det goda. Här med den supersmarriga tårtan - åxå denna utan vetemjöl o socker och med laktosfri grädde. Mandelmjöl var det i tårtbotten och bären stod för sötman.
 
Igår kväll var det dags för en av årets höjdpunkter. Larz Kristerz från Älvdalen stod på scenen på Larmtorget. För 7e året i rad besökte dom Kalmar och Musik på Larmtorget. Torget brukar fyllas till bredden av folk och så var det även i år. 2 timmars gratisunderhållning av dessa spelglada goa gubbarna med härligt gung i låtarna och massa interna skämt och snack från scenen lockar folk. Dom slog igenom rejält i tv programmet Dansbandskampen för en hel del år sedan. Och dom fortsätter och "Ringa Carina" alltjämt.
 
Det är fullt hålligång när Larz Kristerz står på scenen.........
 
 
En av sångarna i bandet och dess frontman Peter Larsson fick mottaga priset som "Årets manlige sångare" på Guldklavengalan i Malung tidigare i sommar. Grattis!! Den vinsten var han väl värd.
 
 
Mycket folk på bänkarna framför scenen och många liksom vi, hade egna stolar med sig och satt på. Väldigt många stod bakom oss eller satt på någon av alla restaurangerna som finns runt om på Larmtorget. En höjdarkväll denna sommar trots lite svalare väder, runt 16 gr. Var uppehåll i alla fall.
 
Ikväll bär det av till Öland för lite mer musikunderhållning. Och en god bit mat blir det säkert :-)
Juli månad går mot slutet och snart knackar augusti på. Vart tar tiden vägen???
 
Kram från Lotta
 

Kommentarer
Postat av: Evas pyssel

Ni är verkligen duktiga på att ta för er av all underhållning som bjuds. Lars Kristerz är hur bra som helst. Och vilket härligt kalas med så mycket gott. Mina ögon fastnade på den underbara kaffekoppen.Så gott att dricka ur en såvacker kopp.
Kram Eva

2015-07-29 @ 12:27:44
URL: http://evaspysselsida.blogspot.com
Postat av: Anne-Lie

ums, vilken läcker tårta.
JAg trodde du varit på Tingsryds marknad som varit mån-tis den här veckan.
TAck för din fina kommentar inne hos mig.
Kram!

2015-07-29 @ 17:53:14
URL: http://www.skaparrgladje.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0