Öland Spirar och go fika

Denna helgen 10-11 maj spirar det för fullt på vackra Öland. Detta är ett arrangemang som pågår på hela ön från norr till söder. Meningen är att tjuvstarta säsongen lite med detta evenemang och erbjuda olika aktiviteter och utställningar vad det gäller trädgård och odling, konst, mat och flera olika upplevelser.
Vädret är inte sådär vårvarmt som man önskat utan grått, mulet blandat med lite sol emellanåt.
 
Jag hade viljan att åka över bron och se nåt av allt det vackra som erbjuds. Men hälsan är inte helt på topp att orka med en heldag. Men en lite runda blev det under lördagen för vår del. Vi styrde kosan söderut mot Mörbylånga och dess frodiga odlingslandskap.
 
Rapsfälten böljar gula över den frodiga Mörbylånga dalen........
 
Nere i Mörbylånga hittade vi ett ny-gammalt kafé. Nya ägare o ny renoverat - precis i ena hörnet av torget. Söder Bönor är namnet på kafeét. Dom serverar allt från pajer, soppor, smarriga smörgåsar till bakverk. Går även att köpa sig ett glas vin eller öl om man vill det.
 
Vi slog till på en citronpaj med grädde o morotskaka - mycket goda båda två!!
 
 
Inredningen på kaféet var mysigt. En gammal vedspis bl a och gamla kryddburkar mm.
 
 
Ännu mera fin inredning på samma ställe. Gammal telefon- annat än dagens mobiler som alla mer eller mindre bär på idag. Häftig tapet och möblerna är sååå fina!!
 
 
Meningen var egentligen att införskaffa en del blomplantor till vår uteplats såsom pelargoner, petunior, tagetes, lobelia, m fl. Men det svala vädret gör nog att vi avvaktar ännu någon vecka med inköpen. Visserligen inga minusgrader om nätterna nu men man vill ändå va på säkra sidan om man lägger massa pengar på blommor. Brukar inhandla våra vårblommor på Thurgårdens Handelsträdgård på Öland. Dom odlar det mesta själva på plats och alla plantor är knubbiga och rejäla med riklig blomning. Om vi bara vattnar och ger gödning såklart!! Blommor piggar upp tillvaron tycker jag. Fina att se på och mysigt att hålla på och sköta om allt som växer. För självklart måste man ju prata med blommorna hehe....... :-)
 
Idag är det Chokladbollens dag!! Och det hade jag ingen aning om förrän jag såg det på Facebook igår. Men självklart ska det firas...... med en chokladboll eller två!! Sambon inhandlade dom goda chokladbollarna som City Gross säljer. Jag gillar förvisso och göra egna chokladbollar. Brukar köra ihop smeten i matberedaren med kniven i. Smidigt och snabbt går det och smeten blir jämn o fin då havregrynen krossas fint.
Heter det Chokladboll eller får man säga Negerboll?? Jag säger nog oftast Negerboll faktiskt. Utan och lägga någon rasistisk tanke på benämningen.
 
Mums för en chokladboll eller två!!  Jag rullar gärna bollarna i karamellströssel. Testa det- är smaskigt!
 
 
Ha det gott kära läsare. Och visst hoppas vi på uppehållsväder och lite värme framöver!
Kram fr  Lotta

Kommentarer
Postat av: Evas pyssel

Där missade jag en chokladboll som är så god. Får fuska och äta en en annan dag. Här har varit fullt upp i helgen , som vanligt. Tänkte på Öland igår, men vädret avskräckte. Dumt kanske. Nu är det måndag igen och tvätt, dammsugning och torka golv. Säkert lite pyssel också under dagen.
Kram Eva

2014-05-12 @ 09:50:04
URL: http://evaspysselsida.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0