Strandnära med god mat och en svängom

Har skrivit det förut och nu nämner jag det igen; är ni på Öland måste ni bara besöka Strandnära Vandrarhem o BoB. Dom har även en utsökt restaurang och ett lantcafé. Öppet dagligen 23 juni-10 augusti samt vid Skördefesten i september (26-28 sept). Cafeét är sen öppet fred-sönd under höst och vinter.
 
Dom försöker att servera alla livsmedel ekologiskt odlade. Gärna så närproducerat som möjligt. Och maten är helt gudomlig. Liksom miljön och den trevliga personalen.
Läs gärna mer på www.strandnara.com
 
Gårdagens kväll styrde vi bilen mot Strandnära för att äta kvällens middag. Vår favoriträtt är deras klassiker Fläskfilé toast med klyftpotatis och bea sås.
 
För prisvärda 169 kr kan man äta denna gudomliga maträtt. Väldigt vällagat, ekologiskt och smakrikt.
 
Vi var sugna på efterrätt, finns fyra efterrätter att välja på. Sambon valde jordgubbssorbet medan jag tog ekologisk gräddglass med kaksmulor och grädde. Mums va gott även det var.
 
Fint serverat i hög glasskål....... hur kan kaksmulor va så gott?
 
Man kan sitta inomhus i den mysiga lite gammeldags miljön eller utomhus på generösa altaner. Denna kvällen bjöd på svalt väder så bäst och äta måltiden inomhus.
 
Tjusiga soffgrupper i matsalsdelen på Strandnära.
 
En av sittgrupperna utomhus på en av altanerna - hög mysfaktor!!
 
Man kan även handla av deras ekologiska sortiment. Det som serveras är hemlagat från grunden eller hembakat bröd och kakor/pajer.
 
Välkomnande skylt vid entrén till Strandnära i byn St Frö - ca 1 mil söder om Färjestaden. Söker du övernattning så kan man här välja att bo i vandrarhems rum, stuga eller på Bed o Breakfast rum. Lugn och skön miljö med nära till stranden.
 
 
Efter god o trivsam matstund åkte vi mot Kalmar igen. Onsdags kväll och dans i gästhamnen. Alltid kul att se folk dansa loss i en snabb bugg eller dansa tätt i en lugn foxtrot. Dessutom prata med lite folk. Folkligt och festligt och underhållande på samma gång alltså!!
 
Många av dansarna kommer från dansklubben Spinnrockarna och dom är jätteduktiga. Vilket fotarbete!!
Kvällen bjöd på 13 gr värme eller svalka snarare!! Tur jag hade rejält med kläder på mig. Undrar vart sommar värmen tagit vägen? När den väl kommer lär det väl bli stekhett - blir liksom inte "lagom"!!
 
Allt gott till mina goa läsare, kram Lotta
 
PS Skriv gärna en kommentar på bloggen, så jag vet vilka som läser. Tack!

Kommentarer
Postat av: Jessica

Vilken skillnad på när vi var i hamnen förra onsdagen vart är värmen egentligen ??

2014-06-26 @ 12:46:36
Postat av: Anne-Lie

Strandnära verkar vara ett jättefint ställe...kanske man skulle ta en tur dit någon gång i sommar.
Ja, vi är inte bortskämda med några ljumma sommarkvällar än i år, hos oss är det dessutom en massa mygg och knott.
Kram från Anne-Lie

2014-06-26 @ 13:47:25
URL: http://www.skaparrgladje.blogspot.com
Postat av: carlline

Åh,vad sugen jag blir på att åka till Strandnära nu när jag vet att de har glutenfritt bröd. Det ser så smaskigt ut på bilderna!:)

2014-06-28 @ 09:20:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0