Ölandsutflykt och julquiz

I söndags 3e advent var vädret fint, solen sken från en blå himmel. Vi styrde kosan över Ölandsbron och körde söderut ner mot St Frö och Strandnära vandrarhem o Restaurant. Under hela hösten har dom öppet lördagar o söndagar för fika. Allt är ekologiskt och bakat på plats. Mycket av tillbehören är dessutom närproducerade. Allt görs med kärlek och omtanke och smakar gudomligt gott.
 
Vi åt en välsmakande julmacka med köttbullar o rödbetssallad, julskinka med senap och ost. Jag tog en lakritsdröm åxå, jättegod kaka!!
 
 
Lucian stod där så ståtlig vid kassadisken. Var fint pyntat med gran, levande ljus, glöggdoft och en sprakande brasa. Adventsmys!!
 
Vi åkte genom Eriksöre upp mot övre vägen mitt på ön. Så vacker utsikt därifrån. Åkrarna och fälten var så gröna och fina. Blå himmel och en sol som lyste värmande från himmelen. Man kunde nästan tro att det var en tidig vårdag och inte 14 dec.
 
Väderkvarn i Eriksöre, foto tagit 14 dec!!
 
Vy tagit från Eriksöre med utsikt över åkerlandskapet och Kalmar syns i bakgrunden. Från 14 dec 2014
 
 
Stannade till vid Mys Blommor i Arontorp strax utanför Färjestaden. Har fanns mycket fina blommor och massa prydnadssaker att se på. Ganska höga priser tycker jag nog. Men visst var jularrangemangen fina!!
 
Några av alla de olika julgrupper som fanns till salu.
 
 
Olika sorters julstjärnor fanns såklart. Tycker nog att vanliga röda julstjärnor är finast.
 
 
Massa "tingel-tangel" att pryda granen eller nåt fönster med!!
 
Blev inget handlat i blomsteraffären men var en fröjd för ögat att se alla dessa blommor, blomstergrupper och julpynt av allehanda slag.
På söndagskvällen var vi på Kläckeberga lantcafe utanför Kalmar på en trevlig Julquizkväll. Vi anmälde oss för flera månader sedan och denna kvällen var nog populär för den blev fullbokad snabbt.
I priset ingick en god matpaj med sallad, bröd o smör samt kaffe o kaka. Fick även en mugg glögg för att höja julkänslan ytterligare.
 
Riktig god matpaj med tillhörande sallad. Även här sprakade en brasa så där mysigt och höjde temperaturen ett snäpp innan frågorna vidtog och pannorna lades i djupa veck medan geniknölarna gnuggades.........
 
 
Tomten övervakade hela tillställningen!! Frågorna var såklart om JULEN eller med anknytning därtill. Vissa kunde man direkt men många var knepiga. Skådespelare, artister, författare och div annat som man trodde sig kunna - var som bortblåsta denna kvällen. Är visst inte så allmänbildade tydligen haha :-)
 
Här har slagits in lite julklappar under dagen. Julstöket i övrigt tar vi det lugnt med. Blir jul ändå!!
 
Kram fr Lotta
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anne-Lie

Ni gör så många trevliga utflykter.
Önskar dig en fin 4:e advent!//Kram!

2014-12-20 @ 20:10:15
URL: http://www.skaparrgladje.blogspot.com
Postat av: Ekenäsliv

Önskar dig en riktigt GOD JUL!
Kram Anna

2014-12-22 @ 23:10:12
URL: http://www.ekenasliv.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0