Påskhelg med besök o kalas!

Påsken inleddes i år med att käre sambon fyllde år. Inte jämna år förvisso men ändå. Klart det ska firas och infaller det tillsammans med påskhelgen finns ju verkligen anledning att fira. Eftersom jag var inlagd på sjukhuset i februari då jag fyllde år så ville jag ha lite kalas för egen del åxå..........
 
Sambons syster med pojkvän från Malmö kom på besök till oss under några dagar vilket var jättetrevligt. Och så ville dom gratulera födelsedagsbarnet såklart. Vi hade beställt exotisk planka från lokala Kallskänken, ett välkänt catering företag i Kalmar. Det var himmelen så gott och väl tilltaget med mat så det räckte och blev över.
 
Rejält fat med 3 sorters kött och olika exotiska frukter, potatissallad, pastasallad och bröd. Lite kex och ostar köpte vi till.
Att det ska vara så gott med sån här plockmat!! Rostbiff, pastrami o kall marinerad kycklingfilé valde vi.
På långfredagen bjöds det på ett grådisigt väder. men vi hade bestämt oss för att åka en tur norrut på Öland med vårt Skånebesök. Stannade först till nere i hamnen i Stora Rör. Tack vare grådiset såg man knappt över till till Revsudden på fastlandet. Här gick båtar förr i tiden mellan Revsudden och Stora Rör innan Ölandsbron fanns. Gick även båtar mellan Kalmar och Färjestaden. Ingen större aktivitet bland båtfolket ännu.
 
Ödslig båthamn i Stora Rör på Långfredagen.
Fortsatte vår runda norröver mot vackra Äleklinta. Men där är det vackrare när solen skiner från en blå himmel och Kalmarsund är lugnt och havet blått. Men vi stannade och fyllde våra lungor med ren och klar Ölandsluft vid havet!! Underbart.
 
Bara älskar denna vackra plats på Öland!! Äleklinta - åk dit och fortsätt sen grusvägen norröver i sakta mak. Så vacker utsikt när man kör så nära kusten. Man är ett med naturen på nåt sätt. Ingen stress bara lugn!!
Vi fortsatte grusvägen norrut ända upp till Sandvik. Som även har en fin hamn och en fiskrestaurang bl a. Sommartid är här mycket liv och rörelse. Många båtar som lägger till här och många som har sommarstugor i omgivningen längs med kusten. Helt otroligt vackert även här.
 
Sandviks hamn. Sandviks kvarn syns även härifrån. Där serveras Lufsa, en god ugnspotatiskaka med fläsk. En specialité på Öland.
Tyvärr serverade dom inte Lufsa eller kroppkakor denna dag. Vilket såklart gjorde oss besvikna. Men vi valde annan mat då magarna skrek på uppmärksamhet.
Sen blev det 136an söderut mot Borgholm. Ingen större ansamling av folk i stan denna långfredags eftermiddag. Men ett favoritställe hade öppet: Ölandsglass!! Dom gör glassen själva från grunden och smaksätter den med allehanda godsaker. Ett måste när man är i Borgholm.
Jag tog kulglass med smakerna Kokos och Äppel/kanel. Kanongott!! Testa Ölandsglass om du är i Borgholm. Dom har en stor och fin trädgård man kan sitta och njuta i när vädret tillåter det.
 
Visst är naturen sannerligen god!! Som ger oss sån fägring att vila ögonen på. Detta fina körsbärsträd blommar så fint nu i närheten av vår bostad. Björkarna slår ut med sina näpna blad och grönskan exploderar. Några veckor tidigare än i fjol men det gör ju inget!!
Så vi fortsätter njuta av allt det vackra och tar vara på påskens sista dag- annandag påsk.
 
Ha det bäst kära läsare, kram fr Lotta
 

Kommentarer
Postat av: Carina Andersson

Alltid lika roligt att läsa dina blogg inlägg :-) kram

2014-04-21 @ 12:16:31
Postat av: Carin Andersson

Så gott det såg ut med "exotisk planka" man blir hungrig!
ja nu expolderar naturen, lite märkligt att det är så tidigt.
Ha en fortsatt fin vår!
Kram och ta hand om er, Carin

2014-04-27 @ 20:03:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0