Födelsedagstårta och sjukhusbesök

För en vecka sedan var jag lite behjälplig med att fixa en tårta mm till min systers barnbarn som fyllde 7 år.
Önskemålet var en "Monster High" tårta!!! Gärna då i svart och vitt som är Monster High typiska färger tillsammans med lite rosa. Typiska symbolen är åxå ett döskalle huvud!! Ja mycket man får lära sig av barnen, jag hade noll koll.
Födelsedagsbarnets mamma kom till mig och tårtproduktionen satt igång. Färdigköpta tårtbottnar med goda fyllningar av hallonmousse och chokladmousse med crisp var den enkla början.
 
Här är det 5 lager med tårtbottnar. 2 lager vardera av resp mousse. Överst färgad vispgrädde.
 
Svart marsipan var inköpt och skulle kavlas ut till ett täckande tårtlock. Jessica fixade detta galant medan jag klippte ut mallar till dekorationen: döskalle figur och bokstäver till namn o ålder.
 
Pappers mallen till dekoren. Jessica skär ut bokstäver i vit marsipan i bakgrunden.
Här är det färdiga resultatet!!! Så himla fin o lyckad tårta. Silverkulor (ätbara) i ögonen och en infärgad rosett med röd karamellfärg i vit marsipan.
Jag kan garantera att tårtan var supergod. Smakerna tillsammans passade så bra ihop; hallon o choklad med grädde o marsipan. Man orkade ingen stor bit då tårtan var rejält hög.
Vi gjorde även chokladbollar, som skulle va svarta helst!! Tur det finns svart karamellfärg numera. Gjorde som vanligt chokladbolls smeten i matberedare då havregrynen blir väldigt finmalda och bollarna goda. Vi rullade chokladbollarna i rött karamellströssel som smakade jordgubbar - himla så gott fast dom såg lite oaptitliga ut så svarta som dom var.
 
Svart chokladboll i närbild. Jo jag tog kakao o kaffe i dom som vanligt o tillsatte svart karamellfärg sen.
Vilket kalasande det blev med världens Monster High tema. Mormor hade köpt tallrikar, muggar o servetter med Monster High tryck på. Svarta ballonger med döskallar på och ljus i samma stil plus serpentiner och det blev ett hejdundrande kalas med en nöjd o glad 7 åring.
 
Moa är så fin i sin klänning med passande tryck på!!! Lite rosa i håret ska man ju ha när man fyller 7 år!!
Nu en helt annan grej. Har länge väntat på att få en tid till ögonspecialist på Linköpings universitets sjukhus. I onsdags var det så dags att styra kosan norröver, 23 mil enkel resa med bil. Har ju haft en grumlighet på höger öga sedan början på året. Ingen förbättring alls och jag ser som i en dimma på det ögat. Hoppades på nån form av hjälp att åtgärda detta.
Men ack så besviken jag blev. Ögonläkaren upptäckte istället ett alldeles för högt tryck i båda mina ögon som måste behandlas direkt med droppar. Grumligheten sa han inget om utan jag fick fråga. Han var tveksam o hade inga direkta svar. Transplantation av hornhinna var ej genomförbart pga mina torra ögon. Risk för avstötning och annan komplikation. Laser hjälper ej. Suck vad göra? Finns nån form av droppar man ev kan pröva när trycket gått ner. Droppar med cytostatika i.
Nu ska jag gå på kontroller här i Kalmar för att få ner trycket. Tillbaka till ruta 1 på nåt sätt. Jobbigt med sån påverkan på synen. Får ej köra bil, svårt o läsa o sitta vid datorn. Blir fort överansträngd i ögonen. Men hjälper inte och klaga förvisso men det blir för mycket ibland. Bägaren rinner över..........
 
Har ändå kunnat göra lite julkort och dekorerat tändsticksaskar sista tiden. På måndag ska det byggas upp en utställning med mitt hantverk på ett äldreboende i stan. Ska bli kul. Om knappt 2 veckor är första julmarknaden jag ska deltaga på. Så det finns att göra här hemma. Har dock ej jobbat nåt i lera sen jag skadade min axel.
 
En bild från förra årets utställning på Oxhagshemmet.
Önskar er alla en härlig Allhelgonahelg. Tänd ett ljus för dom ni saknar.
Kram fr Lotta
 

Kommentarer
Postat av: Caroline

Tråkigt besked! Vi finns här för dig om du vill prata <3 du betyder mkt för oss!

2013-11-01 @ 14:52:41
Postat av: Eva

Gu´ vilken otur du har, det ena efter det andra. Nu får det räcka !!!!!Du är ändå så kreativ med ditt hantverk. Ska bli roligt att se utställningen på Oxhagshemmet. Då är vi bredvid varandra. Jag måste dit och byta ut Halloweenkorten om de är kvar. Hoppas ni har en skön helg .
Kram Eva

2013-11-01 @ 23:50:10
URL: http://evaspysselsida.blogspot.com
Postat av: Carin Andersson

Men vad besvärligt med ögonen ovanpå allt annat! Hoppas verkligen att det går att få någon hjälp! Tänker på dig!

Vad roligt det verkar med utställningen, det är så mycket fint du gör!

Ha en skön helg bägge två!
Kram, Carin

2013-11-02 @ 06:51:58
URL: http://xn--pettercarinslillapysselvr-0fc.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0