Regnet det bara öser ner............

Vem kunde undgå allt regn under gårdagen 26 juni? Herregud i vilka mängder det kom under förmiddagen. Vi här i Kalmar fick otroliga mängder regn under relativt kort tid. Pratas om mellan 50 - drygt 60 mm regn. Himlen bara öppnade sig. Hängrännor och stuprören på husen kunde inte ta emot allt vatten, det stod som fontäner ur rören. Brunnarna ute på vägbanorna orkade ej heller ta emot allt vatten så det bildades sjöar lite varstans.
Var nog problem med översvämningar i vissa hus och byggnader. Usch vilka krafter naturen ställer till med. Då är människan ganska liten och kan inte mycket göra.
 
Utanför vårt lägenhets hus på Lybecksvägen i Kalmar bildades en sjö av vatten på kort tid. Där det tidigare var gångvägar och gräsmatta var plötsligt vatten, vatten och ännu mera vatten:
 
Rena rama sjöutsikten här - hela gården vatten fylldes.
 
Vilket hundväder- hunden verkade inte trivas i all väta. Men postgubben jobbade på så gott det gick!!
 
Denna bilden över vår gård skickade jag in till tidningen Barometern, den kom med i både webb upplagan och papperstidningen- kul.
 
När det inte vräker ner regnvatten så är det väldigt mysigt att kunna nyttja vår uteplats. Vi köpte nytt bord för någon vecka sedan och det blev kanon snyggt ihop med gamla stolarna som redan fanns.
 
Bord och stolar från JYSK, väldigt bra och underhållsfria. Bordsyta av konstgjort trä, nån typ av plastmaterial
Min onda fot värker fortfarande och begränsar min rörlighet. Lite trist då det händer en del kul grejer här runt omkring. Marknad i Borgholm igår i regnovädret och sommarmarknad i Algutsrum på Öland på fredag. Alltid kul och gå o strosa på marknader och inhandla div bra-o-ha saker :-)  Återstår om foten håller för en marknadsrunda.
Ikväll börjar Sommarkvällarna på Larmtorget med gratis underhållning. Varje tisdag o torsdag kväll står olika artister på scenen och underhåller en ganska stor blandad publik. Brukar vara så mysigt om kvällen är ljummen och skön och musiken bra. Får se om vi kan komma iväg på nåt. 9 juli blir det full fart på Larmtorget minsann då stor favoriterna Larz Kristerz äntrar scenen. Blir fullt ös från början till slut!!
 
Ha nu sköna dagar i sommarsolen, kram Lotta
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Jessica

ja hoppas det blir några kvällar på torget även för mig, så härligt med livemusik =)

2013-06-27 @ 11:07:00
Postat av: Anne-Lie

Vi fick inte på långa vägar så mycket regn som ni. "bara" 15 mm. Jag hade inte haft något emot att få lika mycket till, fast ett stila fint regn.

2013-06-27 @ 15:48:16
URL: http://www.skaparrgladje.blogspot.com
Postat av: Carin Andersson

Du milde tid så mycket regn! Allt är upp och ner numera! Här kommer det också regn men inte på långa vägar så mycket! Var ute med vovven i kväll mellan skurarna och hann precis in när det öste ner ----igen.
Hoppas din fot bättrar sig, besvärligt att ha det så, här går jag med ett ont knä som inte vill ge med sig, var hos doktorn i går och skulle massera in gel, för tredje gången.
Ha en fortsatt fin sommar till er båda utan regn!
Kram,Carin

2013-06-28 @ 21:10:24
Postat av: Evas pyssel

Ni hade ju en egen pool därute !! Visst är det märkligt att det ska vara så överdrivet. Snyggt möblemang. Vi är på jakt efter nya stolar till utematbordet i stugan. Ungefär sådana . Måste ut och kolla innan allt är slut. Hoppas foten tillfrisknar snart.
Kram Eva

2013-06-29 @ 23:34:17
URL: http://evaspysselsida.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0