Grillat är gott

På sommaren är det himla så gott med grillad mat. Vi försöker grilla ganska ofta. Nu får vi ej använda kolgrillar på våra balkonger/uteplatser utan är hänvisade till elgrillar eller dom fasta kolgrillar som finns på området en bit bort. Enklast för oss blir då o använda elgrillen på balkongen. Blir inte lika gott såklart, men om man marinerar köttet och låter det grilla på medelvärme en längre stund blir det oftast väldigt mört och smakrikt och gott.
 
Var hemma hos min bror med familj utanför Växjö på nationdagen och där bjöds på gott kolgrillat kött med massa supergoda tillbehör. Grillad fläskfile och oxfile var det- och himla så gott.
 
Visst ser det gott ut? Kall bea sås, tzatsiki, och en himmelsk vitlökssås fr Italia i Kalmar (lokal pizzeria) plus grönsaker o feta med rödlök!!!
Broderns fina lusthus, lummigt inbäddat bland björkarna - en underbar oas.
 
Självklart ska svenska flaggan stå mitt på bordet (tallriken :-) när det är Svenska Nationdagen
 
Blev mer grillning redan dagen efter, här hemma hos oss. Min syster med dotter och dotterdotter kom på besök och var sugna på grillmat. Två elgrillar åkte fram och klyftpotatisen in i ugnen. Skära sallad o allt det andra goda som ska i skålen. Röra till en god röra på turkisk yoghurt o krydda upp den lite gott. Japp det är skoj med förberedelsarna.
Bordet fylldes med allehanda läckerheter och syrran med barnbarn högg in på maten.
Den underbart vackra blommande Rhododendron busken utanför vår tomt- vilket blickfång vi har så nära
Jordgubbar med grädde är inte helt fel efter all god mat. Svenska dyra jordgubbar men såååå goda!!
 
Denna veckan slutar många skolor. Men vi har inga i våra släkter som tar studenten eller dylikt. Så det blir en lagom behaglig vecka. Planerar inför midsommarhelgen och blir en tripp till Stockholm och hälsa på bästa sonen med flickvän. Ska bli skoj och träffa dom och umgås en helg. En o annan sill med tillhörande färskpotatis lär det bli därtill.
Ha det gott i sommarvärmen, kram Lotta
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anne-Lie

Grillat hör sommaren till, det är så gooootttt.
Vilken fantastisk rododendron. Du och din syster är väldigt lika varandra, jag trodde det var du på fotot.
Kram!

2013-06-11 @ 19:17:15
URL: http://www.skaparrgladje.blogspot.com
Postat av: Carin Andersson

Så mycket gott att äta och så mysigt det ser ut, det är så härligt att sitta utomhus och äta! Här är det också elgrill som gäller och den duger gott!

Vilket fint lusthus! Ligger så fint i björkdungen.

Rododendronen är jättefin!

Ha en fortsatt fin vecka och helg!

Kram till dig och gubben!
Carin

Postat av: Jennie

Visst är det gott med grillat! bästa maten så här på sommaren tycker jag. Ni är allt väldigt lika du och din syster, trodde först det var du som satt där vid bordet:)
Hoppas ni får en härlig midsommar med sonen nu då.
Kramar Jennie

Postat av: Eva

Vad trist att det inte blev någon tur till Stockholm. Hoppas ni kan ta igen det snart. Här är läget bättre , men vi får ha mycket tålamod med ätandet. Det ökar sakta.
Grillat och alla andra tillbehör ska vi duka fram imorgon.Det ska bli så gott. Hoppas på lite sol , bara inte regn. Inga blåklint har jag hittat så jag ska ta en promenad och plocka en ny fräsch bukett till imorgon.
Ha det gott !! Kram Eva

2013-06-20 @ 16:42:19
URL: http://evaspysselsida.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0