Ett år äldre och massa mys

I veckan fyllde sambon år. Ett år äldre och numera samma ålder som mig!! Vi är födda med ca 2 mån mellanrum samma årtal. Kul.
Nu tycker han att kalas med firande och massa tjohej är överreklamerat när man fyller ojämna år. Så vi hade en lugn dag med en fika på balkongen bara vi två. Köpte en Almondy tårta, en ny sort för oss båda och den är väldigt frisk i smaken och god.
 
Almondy Citron mousse tårta!!
 
På kvällen åkte vi ner mot stan då jag lovat bjuda på middag på vårt favvo ställe Larmgatan 10!! Min mamma var också med oss dit. Sambon o jag valde Plankstek- hade inte ätit det på väldigt många år. Mamma valde stenkolsgrillad fläskfile och båda rätterna var fantastiskt goda och väl tillagade, som alltid på detta stället.
 
Visst ser planksteken god ut? Vill ha köttet genomstekt då ingen av oss fixar rosa kött.........
 
En rejält tilltagen portion så magen var mätt efter ett tag. Men ändå petar jag i mig lite till. Jag hade ej beställt nån efterrätt, tänkte att det blir för mycket av det goda. Men efter en stunds avkoppling ville övriga i sällskapet ha sina efterrätter och då vart jag med sugen :-) Så blev glass med grädde och chokladsås!!!
 
Snacka om mycket glass och grädde!!! Ska det va - ska det va rikligt!!!
 
Äntligen har vi fått lite blommor planterade på altanen. Den långa vintern gjorde ju allt så försenat. Kalla frostnätter har ju gjort att man avstått från blommor utomhus. Men penseér klarar ju några minus grader så det fick det bli. Igår oljade sambon in vårt altangolv också. Behövdes verkligen eftersom vi inte gjorde det förra sommaren.
 
Jag gillar rostiga gamla saker, syns kanske!!! En gammal spade o en rostig "stege" av armeringsjärn, lite kraschat tegel åxå och drivved- allt pryder sin plats.
 
Lite armeringsjärn i svängd form kan bli så här fint, gillar denna enormt. Pryder sin plats med några söta penseér i krukorna.
 
Har 2 odlingslådor av pallkragar. I den ena är det jordgubbsplantor och den andra ska vi ha sallad, gräslök, persilja o nåt mer i. Härligt o kunna plocka sin egenodlade sallad o nästan lägga direkt på mackorna. Klippa lite persilja över och bara smaska i sig. Livskvalité!!!
Igår kväll grillade vi för första gången i år. Det blev marinerad fläskytterfile. Så himla mört och gott det blev. Tyvärr var det för kyligt att sitta ute och äta, men smakade så bra med kroketter och god sallad därtill.
 
Sambon har full koll på grillen......... Vi får ej grilla med kolgrillar på våra uteplatser, så då funkar elgrillen perfekt. Blir gott ändå, men visst är väl kolgrillat kött bäst trots allt.
 
Ja detta blev nästan ett matblogg inlägg. Men mat behövs ju varje dag minsann.
Ha nu en bra vecka, ska tydligen bli skiftande väder under veckan. Bara o gilla läget liksom.
 
Kram fr Lotta

Kommentarer
Postat av: Jennie

ser gott ut alltihop. Visst är det så..man är proppmätt men ändå ska man tvinga i sig lite lite till bara för att det är så gott, efteråt mår man inte jätte bra alltid hihi.
Visst är det gott med grillat, kolgrill blir ju annan smak av faktiskt, men bara det är grillat:)
Ha en fin måndag och gratta mannen :)
Kram Jennie

Postat av: Carin Andersson

Vad det såg gott ut med plankstek, blir nästan lite hungrig igen..... och maffig dessert. Det var en bra födelsedag. Tårtan verkar vara god, den hoppas jag affären har hemma för den måste testas.

Vilka fina blommor ni planterat, ja det spritter i en när våren kommer, den ställningen med krukor var jättefin. Den platsar överallt.
Ja, vi får inte heller grilla med kolgrill så det blir med elgrill och det går det med.
Här var frostgrader i helgen på nätterna så det var bara att lyfta in de mindre krukorna.
Grattar mannen i efterskott!
Ha en fortsatt fin vecka!
Kram
Carin

2013-04-22 @ 16:53:00
Postat av: Eva

Vilken härlig planka !! jag vet ...de är bäst på denna rätt. Verkar som Bosse fick en mysig födelsedag. Grattis till honom så här efteråt. Och livet på balkongen/altanen har börjat med blommor och finputsat. Är det bara lä så mår man gott där.Kram Eva

2013-04-24 @ 09:22:48
URL: http://evaspysselsida.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0