Äntligen dags för uteliv

Efter denna otroligt långa vintern har sakta men säkert graderna stigit på ute termometern. Snön har äntligen smält undan. Kan man säga att våren är här nu? Varit kalla nätter med minus grader ett bra tag, men nu hoppas vi på enbart plus grader dygnet runt framöver.
 
I helgen påbörjades lite renovering på uteplatsen. Gamla murkna stolpar o bräder behövdes byta ut på staketet som inringar vår uteplats. Min sambo är en händig karl och fixar det mesta.
Började med att klippa ner vild kaprifolen som var väldans så vildvuxen. Visst har jag försökt klippa ner den något lite inför varför vårsäsong men den behövdes klippas rejält för att få loss trä regeln som den bredde ut sig över och runtom!
 
Här syns verkligen dom murkna träreglarna och den kraftigt nerklippta kaprifolen. Återstår o se om den tar sig igen.
 
Nerrivet och tomt, iväg och handla nytt virke.............
 
Sambon i full gång med att montera upp ny stolpe och reglar. Skönt i solskenet :-)
 
Sudden ville vara med o hjälpa till!!! Han trivs när vi är ute o gejar. Grå katt mot grått golv och grå kruka= färgmatchat!! Ljungen ska minsann bytas ut mot färgglada penseér.
 
Förra sommarens blomsterprakt på uteplatsen, eller en del av den, Hade enormt mycket blommor i urnor och balkonglådor då. Tror sambon höll på med att tvätta staketet här (gula högtrycks tvätten framme)
 
En bild från förra sommaren. Vår lilla gräsplätt med svarta odlingslådor med jordgubbs plantor, gräslök o lite blandade vårlökar. Här prunkade sommar blommorna rejält- vackert! Vi har  en sån grön och lummig baksida, ingen direkt insyn. Härligt.
 
Förra sommaren glasade vi in balkongdelen. Vi är jättenöjda med detta. Skönt och kunna sitta där nu och även på höstkanten. Det var jätteskönt och slippa få in massa snö på balkongen under vintern. Kanon bra på alla möjliga sätt alltså.
 
Detta blev ett "Trädgårds-utelivs" inlägg. Men så är ju livet. Mång facetterat. Själv kämpar jag på med mitt grumliga öga. Ingen bot eller bättring i sikte. Lutar nog åt ett laser ingrepp trots allt. Får se vad doktorn säger vid nästa återbesök. Varit på diabetes kontroll och fick OK stämplat i pannan :-)  Mitt långtids blodsocker har gått ner ytterligare och det är jag glad över. Övriga prover helt ok. Synd och klaga, man får se det positiva i livet.
 
Positiva goa kramar till er alla fr Lotta

Kommentarer
Postat av: Anne-Lie

Vist är det härligt när man kan börja vara ute och pyssla lite smått. Som vi längtat efter det i år.
Kram!

2013-04-15 @ 14:13:28
URL: http://www.skaparrgladje.blogspot.com
Postat av: Jennie

så härligt ni bor där! Perfekt med liten gräsplätt och den fina inglasade delen!
Hoppas du blir bra i ögat vad de än gör med det.
Kramar till dig.Jennie

Postat av: Eva

Ni har verkligen en härlig uteplats och så bra att det är "skog" utanför. Duktiga sambon fixar till så allt blir i perfekt trim. Det är inte dumt med händiga karlar !!! Nu vill man verkligen ha massor med blommor omkring sig. Det får bli penséer tills vidare.
Kram Eva

2013-04-16 @ 21:36:43
URL: http://evaspysselsida.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0