Vackra Österlen

Sambon och jag styrde kosan söderöver i fredags. Våra planer var att se en del av Österlen under helgen. Boende var bokat i Hoby, en bit utanför Simrishamn. Jag har inte varit på Österlen tidigare så jag var mycket nyfiken på vad vi skulle se och uppleva.
 
Färden startade i ett gråmulet och regnigt Kalmar. Vi satt ju i bilen så gjorde inget. Vårt första mål var Kivik, men vi stannade på olika ställen o rastade såklart.
 
Mellan Åhus och Kivik ligger Brösarps backar och det är verkligen ett säreget landskap med slingrande väg genom alla gröna kullar. Stannade tyvärr inte o tog några foton. Nästa stopp blev vid ett choklad ställe!!! Choklad är gott och det gillar vi. Provsmakade lite olika sorters mörk choklad och köpte med oss några godsaker. Baileys pralinen var utsökt god!!
 
www.chokladkultur.se är deras hemsida
 
Kiviks musteri besökte vi. Lite krånglig väg dit tyckte vi och butiken var inte så stor som vi trott. Men blev en del inhandlat, lite god cider, soppor o marmelad. Området runt butik o café var vackert grönskande och massa äppelodlingar såg vi runt Kivik såklart.
 

Entrén till musteri och butik i Kivik
 
Färden gick vidare mot Simrishamn, där vi letade länge efter ett matställe. Vi hade letat efter matställen i Kivik med nere i hamnen bl a. Där serverades fisk och det var vi inte sugna på. Hittade ingen mat nånstans så beslutade oss för att checka in på vårt boende först. Vi hade bokat in Bed o Breakfast på Hoby gård drygt 1.5 mil fr Simrishamn. Lantligt lugnt och trivsamt boende och vi var dom enda gästerna denna natt!!
Vårt lilla trivsamma kryp-in!! Vi hade 1 rum i detta huset. Fanns 4 rum till hyra i detta hus plus allrum med tv och frukostrummet. Mat intogs i grannbyn Borrby och sen åkte vi till Borrby strandbad och även Glimmingehus.
 
Underbart vackert på kvällen vid Borrby strandbad
 
Ståtlig byggnad från år 1499!!! Glimmingehus
 
Efter god frukost på lördag morgon körde vi mot Ystad. Vi tog den lugnare kustvägen. Färden gick längs med havet mest hela tiden. Underbart vackert när solen glimmade i havet och himmelen var knallblå. Vi gjorde lite "strandhugg" i hamnen i Kåseberga och Abbekås. Älskar stillheten och lugnet vid havet. Luktade tång och annat mindre gott....... men utsikten var fantastisk.
Mer bilder kommer i nästa blogg inlägg.
 
Ha de så himla gott, kram Lotta

Kommentarer
Postat av: Anne-Lie

Vilka fina dagar ni haft i Skåne. I Kåseberga har jag varit. Vår son har flugit tandemfallskärm i Kåseberga, det fick han i konfirmationspresent av oss.
Kram!

2012-09-03 @ 17:42:45
URL: http://www.skaparrgladje.blogspot.com
Postat av: Inga

Så fint ni haft det....
Kram Inga

2012-09-04 @ 05:59:01
URL: http://gittanspysselsida.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0