Sight seeing i Stockholm

Under vår lilla semester tripp till sonen med tjej ville vi såklart se lite av omgivningarna runt Stockholm.
Märsta och Sigtuna med omnejd inkl Danderyds akuten klarade vi av under torsdagen o fredagen. Under lördagen skulle vi då ta oss in till centrala Stockholm och se lite vad vår huvudstad har att erbjuda.

Min son rattade bilen och tog oss till Vasastan för att visa vart han jobbar. Mycke fina gamla hus, lummig grönska och gata efter gata och bilar o folk överallt. Stadsdel efter stadsdel åkte vi förbi - liksom centralstationen som svischade förbi oss.
Vi styrde kosan mot Globen. Hittade lämplig parkering och begav oss in bland mängder av affärer. Målet var Sky View- gondolerna som klättrar uppför Globens yttre skal upp till toppen av Globen.Tyvärr hade vi ej förbeställt biljetter till detta och väntetiden var 2 timmar. Det fanns ingen möjlighet för oss o invänta att få åka Sky View. Det får bli en annan gång helt enkelt. Pust!! Skönt på ett sätt för jag hade säkert skrikit ut min rädsla ju högre upp vi kommit..........

Vi styrde kosan in mot centrala Stockholm igen. Hittade parkering i närheten av Grand Hotell. Den lummiga Kungsträdgården inbjöd oss till en härlig stund under trädens grönska. Åt lite snabbmat innan vi skulle ut på en båt tur.Vackra blommor i Kungsträdgården.

Vi gav oss ut på en nästan 2 tim lång sight seeing tur med båt runt Stockholms farvatten och under 15 broar. En svalkande bris från havet o strålande solsken gjorde båtturen behaglig. En guide berättade om olika byggnader och vilka stadsdelar vi åkte förbi. En hel del foton togs för att bevara minnena från denna härliga tur.

Gröna Lund sett från sjö sidanEn av alla broar som vi åkte under. Vi åkte även i 2 slussar-vilket var häftigt.


Dagen avslutades med en liten promenad i Gamla Stan. Västerlånggatan med alla sina affärer och restauranger var vi ju tvunga att uppleva. Likaså den smalaste gatan/gränden i Gamla Stan.
Dagen avslutades sen med en middag på den genuina restaurangen Engelen i Gamla stan. Sonen hade förbokat bord till oss för många veckor sedan. Ett populärt ställe med mycket god mat kan vi intyga numera.
Mysiga rum med fin interiör, valv i taken bl a. Bra service och planksteken vi åt var himmelsk god.Entrén till restaurang Engelen

En mycket givande och innehållsrik dag var slut och vi var verkligen glada över allt vi fått se och uppleva denna lördag i huvudstaden tillsammans med sonen o hans tjej. Vi somnade gott sen efter alla intryck och all frisk luft.

Ha de gott alla blogg läsare, kram fr Lotta

Kommentarer
Postat av: Eva

Vilken underbar Stockholmsresa. Vår huvudstad är fantastisk, så mycket att se . Och vattnet som smiter in både här och där mellan husen. Jag älskar denna stad och njuter av att åka och hälsa på sonen. Men nu är han inte där utan i London. Och den stan går ju inte av för hackor heller. Kram på dig !! Eva

2012-05-28 @ 16:53:03
URL: http://evaspysselsida.telia.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0