Mycke skoj.........

Ibland är det tomt i almenackan och vissa veckor är det fullt ös medvetslös!! Jag har en del provtagningar, läkarbesök, möten och annat som är återkommande på agendan. Sen är det ju skoj om det blir lite uppmuntrande aktiviteter åxå.

Härom kvällen var det dags för ännu en kusinträff. Tyvärr var det många kusiner som hade förhinder att komma så vi blev en liten tapper skara på 4 pers som intog Table 20 för en god bit mat. Vi brukar egentligen samlas hemma hos varandra och beställa hem pizza el dylikt. Men nu var det dags för en bit mat på restaurang som omväxling.



Anneli o Anita i glatt samspråk om nåt väldigt oviktigt :-)

Mycke olika maträtter och menyer fanns att välja på. Vi hade väldigt svårt att bestämma oss. Men till slut så!! Jag valde Filoknyten med chevre ost, blandad sallad, lite honung o pinjenötter , till förrätt. Mums mums va gott.



Huvudrätten blev efter noggrannt övervägande en Plankstek Black and White. Var så jättelänge sen jag åt det och det var så mumsigt. Köttet perfekt o massa goda nyttiga grönsaker därtill. Som om inte detta var nog beställde vi även dessert. Men då hade ett par timmar av tjej snack förflutit!! Jag var sugen på glass o så fick det bli- övriga åt en Blåbärs cheesecake. Riktigt trevligt hade vi och timmarna bara flög iväg som vanligt när vi ses.

Under helgen har Öland manifesterat att hela "Öland spirar". Och det kan jag verkligen hålla med om. Lördagen bjöd inte på så fint väder. Blåste kalla vindar och regnet kom framåt eftermiddagen. Men söndagen bjöd på strålande sol och hygglig temperatur och ingen vind. Så vi styrde kosan mot Öland. Stannade till i hamnen i Färjestaden och tog lite foton över ett nästan helt stilla Kalmarsund. Så ljuvligt vackert.



Himmel och hav möts - så vackert och rogivande på nåt sätt.



Vy mot Talludden och Granudden - inte ofta Kalmarsund är så stilla

Efter en smarrig glass styrde vi kosan mot Thurgårdens handelsträdgård. Har aldrig varit där förut så var nyfiken på vad dom hade att erbjuda. Vi skulle köpa petunior till min mamma och själva skulle vi ha lite plantor med oss hem tänkte vi. Här fanns massor att titta på, lockas av och njuta av såklart. Mycke folk och jättevarma växthus!!



Vi åkte sen lite norrut igen och valde att åka ner till hamnen i Stora Rör. Där var jag som barn när vi åkte färjan från Revsudden på fastlandet till Stora Rör. Gamla minnen väcktes till liv och även här var underbart i solskenet. Och vilken utsikt mot fastlandet och mot Ölandsbron. Väldigt klart väder så sikten var kanon.



Hamnen i Stora Rör



Detta rastplats bord med "Plats för kyssar" fanns i Stora Rör. Riktigt skoj, vi skrattade glatt men inte blev det några kyssar...........

Väl hemma igen var det bara att plantera ännu mer. 2 st långa balkonglådor fylldes med olika plantor. Blomstertobak, tagetes, lila lobelia och några mini petunior fick det bli i varje låda. Blir säkert jättefint när dom växt till sig lite mer och fyller upp lådorna lite till.
Det är en härlig tid nu, man får passa på och njuta så mycket man bara kan.

Ha de gott alla goa människor, solvarma kramar fr Lotta

Kommentarer
Postat av: Eva

Men du...vilken underbar helg !! Synd att jag missade detta evenemang på Öland, men ibland blir det för mycket. Och bryggan gick före förstås. Så vackra bilder. Jag ser att det var på söndagen . Lördagen stod svärdotter Camilla (Växthuset) och visade/sålde betongsaker i Glömminge. Då var vädret sämre , men det kom mycket folk ändå.

Mumsig kusinträff !!!

Kram Eva

2012-05-14 @ 16:03:31
URL: http://evaspysselsida.telia.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0