Blandad somrig kompott

Sommartider då händer det en del både här och där och överallt. Marknader, underhållning och annat kul.
Vi styrde kosan över bron härom dagen till marknaden i Färjestaden. Ingen stor marknad och ingen vidare köp kommers, men vi köpte lite godsaker i alla fall. Vem kan motstå hemkokta marknads karameller?
 
Jag bara älskar Teaterkonfekt och då helst från Mariannelunds karamellkokeri. Även Brända Mandlar är gott. Sambon gillar kanderade mandlar/jordnötter samt fikonbollar- men dom får han behålla själv!!
 
Varit en del bra underhållning på Larmtorget åxå. Vi lyssnade på Lars Kristerz förra veckan och det var fullt ös med gamla slag dängorna  "Jag måste ringa Carina" och "Purple Rain"....... Vädret var dock mulet och kyligt i luften vilket tog bort en del av sköna stämningen som brukar vara när LK är i stan.
 
 
Igår stod värmlänningarna i Top Cats på scenen på Larmtorget. Svängig Rock a billy strömmade ut över den mega stora publiken denna kväll. Härligt gung i låtarna. Killarna var ju med i årets Melodifestival med låten "Baby Doll", och dom drar mycket folk vad dom än kommer tydligen.
Vi var även i Borgholm förra veckan på en Sommar underhållning på torget där. Wisex stod för underhållning och allsången där. Många välkända låtar dom spelade o vi trallade med efter förmåga!!
 
 
Här hemmavid är det full fart på förändringar. Först nya sängar, sen nytt köks möblemang. Ny bokhylla till sovrummet och inglasning på gång av balkongen. Förhoppningsvis kommer glas killarna denna veckan. Vi vill gärna ha vårt uterum färdigt, för som denna sk sommaren ter sig så vill man kunna sitta ute men ändå inne i vår inglasade "kuvös".......... Inte många dagar/kvällar som inbjudit till att äta utomhus. Brukar kunna äta frukost på altanen under sommaren men inte ens det i sommar.
 
Sambon målar staketet runt altanen för fullt. Det blir så vitt och fint så det riktigt bländar en. Är väldigt välbehövligt, var många år sedan det målades senast.
 
 
Man ser verkligen skillnaden på det nymålade staketet och den omålade grinden!! Bekvämt och sitta och måla? Knappast- tar på kroppen ändå, ett jädra pillgöra. Men han är duktig min karl!!
 
 
En liten hörna av uteplatsen - blommor, rostiga detaljer och en betong hand!! Jag gillar och blanda olika material och rostiga prylar är så häftiga. Betong handen har jag gjutit för flera år sen och 1 finger har gått av, men charmigt ändå.
 
Ha de gott alla kära läsare - njut av varje minut!!
Kram Lotta

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0