Mycket skoj som händer

Ännu en helg har passerat. Med skiftande väder. Dagens väder har nog varit sommarens varmaste dag!!  Riktigt varmt tycker jag som inte gjort mycket idag. Faktiskt hållt mig inomhus till största delen, med en svalkande fläkt intill mig. Jag är ingen älskare av värme precis -som ni förstår.
 
Fredagskvällen var vi på grillfest på Ekudden - det var Minigolfklubben som bjöd in dom funktionärer som hjälpte till under SM tävlingen i juli. Kvällen var ljummen o skön när vi satte oss till det dukade långbordet på uteplatsen framför alla minigolf banorna.
 
Gott grillat kött, korv, potatissallad,bröd och sallad - smakade jättegott.
 
Jag och goingen på grillfesten.
 
Lördagen vankades det stor Ironman tävling i vår stad. Vilket innebar många avstängda vägar och problem med framkomligheten i stan. Så vi styrde kosan till våra vänner i Vetlanda under dagen. Hälsade på Emma på hennes jobb på Second Hand affären Erikshjälpen. Fanns mycket prylar där minsann.
Vi hade bestämt att åka till ett mysigt Wärdshus och äta middag. Slingrande smala vägar förde oss till en vacker plats som heter Sandsjöfors- i närheten av Nässjö.
 
Vi satt utomhus på en stor terass med utsikt över vattnet. Maten var utsökt god, Fläskytterfilé med stekt potatis, gele och sås. Mysigt på hög nivå.
 
Utsikt från terassen där vi åt.
 
Mysig fontän som stod vid entrén till Wärdshuset, porlade härligt!!
 
I Vetlanda besökte vi Godishuset för första gången. Herregud va mycket godis där fanns. Vi greppade vars en skopa och fyllde vars en påse med olika sorters gotter. Dyrt blev det i alla fall.
 
Tre såna här rader till med godis fanns det- gissa om det var svårt och välja.
 
Gillar fin natur och särskilt vyer vid havet och sjöar. Vägen till o från Vetlanda bjuder på fina rastplatser vid insjöar. Brukar passa på och stanna bilen där och rasta en stund. Röra på benen lite är alltid skönt. Och det gör
gott för själen med den fina utsikten.
 
Rastplatsen vid Sandsjön i närheten av Lenhovda.
 
Ha de riktigt gott, kram Lotta
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0