Dagarna som försvann liksom.........

Det är ett bra tag sen jag skrev nåt i bloggen nu. Dels finns inte så mycke o skriva om när dagarna bara tillbringas inom lägenhetens väggar och därtill ett sjukt dåligt mående.

Jag hade såklart hoppats på att jag skulle må bättre och bättre efter den sista cellgifts kuren och därtill hörande biverkningsvecka. Men ack så fel jag hade.
Käkade ju penicillin kur nr 2  i samband med sista cellgifts omgången, vilket däckade mig mer än vanligt. Magen slog bakut och tröttheten var massiv.

Illamåendet slog till på rejäl front. Jag hade inte mått illa efter någon av de tidigare behandlings omgångarna med cellgifter, varför blev det så här nu??? Och illamåendet släppte inte heller. Dryga 3 veckor med illamående och varannan dags kräkningar blev det med facit i hand. I början kunde jag äta lite men ju längre tiden gick så tog det emot att stoppa nåt i munnen över huvud taget, varken vatten eller bröd slank ner. Självklart blev jag svagare för varje dag som gick, humöret vart uruselt och mentalt mådde jag SKIT.........

Tog självklart kontakt med gyn avd och dess personal. Svaret löd att illamåendet inte berodde på cellgifterna. Man misstänkte istället en tarmbakterie ligga bakom mitt illamående. Men efter provtagning var svaret NEGATIVT. Jag rekommenderades att ta kontakt med vårdcentralen - men va tusan kan dom göra som inte läkarna på sjukhuset klarar av??

Jag var nu körd i botten kände jag. Nånting måste hända men vad!! Rop på hjälp åt alla håll- hemtjänst, kommunsköterskor mm.

Vaknade tidigt torsd morgon den 24 mars med konstiga smärtor under vä bröst när jag djup andades eller hostade. Blev rädd såklart och ringde därför Sjukvårds rådgivningen. Blev rekommenderad att kolla upp mig på akuten då det kunde vara hjärtinfarkt eller blodpropp i lungan. Blev alltså en tidigt morgon med ambulans transport till akut mottagningen på Länssjukhuset i Kalmar. Kopplades till EKG apparat redan i ambulansen. Men allt såg bra ut. Berättade om hela min sjukdoms historia; 3 reumatiska sjukdomar, äggstocks cancer, cellgifts behandlingar, blod proppar i ben o lungor, drygt 3 v illamående och dåligt ätande etc...........

Div blodprover togs o den danske medicin läkaren lyssnade på mina lungor och konstanterade att ingen blodpropp förelåg denna gången utan troligen en muskel inflammation. Jaha!!!! "Du får gå hem igen- hur tar du dig hem??"

MEN HERREGUD- JAG KUNDE KNAPPT STÅ PÅ MINA BEN AV SVAGHET PGA ILLAMÅENDET.

Hem skulle jag dock enl behandlande läkare. Min ork var lika med NOLL- orkade inte protestera mer. Taxichauffören fick ta mig ut i rullstol till taxi bussen. Väl hemma föll jag ihop igen och bara grät och grät.

Fredags dygnet passerade på nåt sätt, men jag hade bestämt mig för att ta mig till akuten igen på lördagen. Någon måste hjälpa mig. Jag orkade inte leva mitt liv på detta sätt. Var inget värdigt liv.

Lördagen 26 mars blev en minnesrik dag. Tiden mellan kl 10.15 - 15.30 tillbringades med en evig väntan. En väntetid på nästan 1 tim innan samtalet med sköterskan på Sjukvårds rådgivningen kunde inledas pga hög belastning. Sedan började maraton väntan - 3 tim väntan på ambulans transporten. Har aldrig varit med om dess like. Det var dryga 3 tim med lång lång lång väntan. Många tårar hann jag fälla under den tiden.

Men när jag äntligen kom in till akut mottagningen då gick det undan. Gulliga goa hjälpsamma sjuksköterskor tog blodprover o satte vätskedropp på mig snabbt som ögat. En lung röntgen beställdes och genomfördes så snabbt så jag knappt hann med själv. Det enda negativa var den polska kvinnliga medicin läkaren som varken jag eller mamma förstod vad hon sa. Blev många VA VA VA?????

Bestämdes att jag skulle läggas in på gyn avd 5 och där skulle jag få fortsatt vätskedropp mm. Skönt o få komma till en avd där jag känner personalen och dom känner till mig.
Fick höga doser cortison som dämpade mitt illamående, plus en tablett som skyddar min magslemhinna. Vätskedroppet fortsatte med dels natrium o glucos dropp, dels med kalium dropp.

Under söndags eftermiddagen och kvällen märktes en förbättring. Det var på väg åt rätt håll. Under måndagen kunde jag äta samtliga måltider utan att må illa eller kräkas. Det var så underbart.

Dryga 3 veckors illamående var över. Jag som var så däckad och nu märktes en tydlig förbättring. Tröttheten finns såklart kvar inom mig. Men den lär jag får ha ett bra tag till.

Skönt och bli utskriven och få komma hem igen till sin lilla boning. Mycke och ta tag i här hemma igen, men har fixat med mer hjälp och stöd från hemtjänsten samt att jag får middag hemskickad varje dag. Under en övergående period behövs nog detta för att jag ska bli starkare och kunna fokusera min energi på mig själv.

Kommentarer
Postat av: Farmor

Lotta, människan ÄR verkligen fantastisk!!! När jag läser vad du gått igenom så blir jag så imponerad av att du inte ger upp och att vi fått kroppar som klarar nästan vilka påfrestningar som helst, sånt man inte tror är möjligt innan man är där!

Hoppas nu vändningen kommit för att stanna och att du får nya fina krafter, så du orkar njuta av livet igen!!

Tänker på dig och hoppas du snart orkar med att komma på våra trevliga träffar.

Var rädd om dig, KRAM Kerstin (Molén).

2011-03-31 @ 00:03:57
Postat av: Eva

Oj vad du får gå igenom !!! Ibland är sjukvården trög och ibland kan den glimma till som guld. Hoppas att du aldrig mer ska behöva vänta och vänta och spilla så många tårar.Nu får vi hoppas att det går mot bättre tider.

Kram på dig från Eva

2011-04-08 @ 19:59:50
URL: http://evaspysselsida.blogspot.com
Postat av: Eva

Nä Lotta jag ska inte gå på fotboll . Det ska däremot äldste sonen med familj.Men visst är det roligt att arenan är klar och kan erbjuda både fotboll och annat. Nä jag ska på påskpysselträff hos Droppen/Pysselgalen i Smedby ikväll. Funderar på att köra över Kläckeberga dit och hem. Kan bli trafikproblem runt Hansa . Kram Eva

2011-04-11 @ 11:32:28
URL: http://evaspysselsida.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0